Permanente make-up is make-up die niet OP de huid, maar IN de huid wordt aangebracht. Je kunt het er niet afwassen. Je gaat er dus mee naar bed én je staat er mee op. Een uitkomst voor iedereen die goed voor de dag wil komen en het aan tijd, geduld of vaardigheid ontbreekt om zich iedere dag op te maken.

Of het nu gaat om het esthetisch belang zoals ‘volle’ wenkbrauwen, of het ‘teruggeven wat ontbreekt’ zoals haartjes die bijvoorbeeld zijn verdwenen door ziekte. Van strakke eyeliners tot een subtiel poederachtige eyeliner of prachtig ingekleurde lippen voor een jongere uitstraling zonder uitlopende lipstick.

Onze permanente make-up specialist Ahmet is een zeer gewilde artist in binnen- en buitenland. Eens per maand is hij bij ons in het Instituut. Aandacht, beleving en optimaal resultaat staan bij hem centraal. Hij geeft je eerlijk advies over de kleur en vorm en bespreekt, voordat hij daadwerkelijk aan het werk gaat, uitvoerig jouw wensen ten aanzien van het resultaat.

Uiteraard voldoen Ahmet, de materialen waarmee hij werkt en de ruimte die wij voor hem beschikbaar stellen aan alle wettelijke eisen van de LCHV en hebben wij een GGD vergunning.

Wil je een afspraak? Klik dan hier

Wat is permanente make-up

Permanente make-up of (afgekort PMU) is een specialisatie waarbij de natuurlijke vorm van wenkbrauwen, ogen of lippen wordt geaccentueerd. Ook is het mogelijk om ‘terug te geven’ wat er niet meer is zoals bijvoorbeeld wenkbrauwen die uit zijn gevallen door ziekte. Het is dus meer dan een tekening en vereist de nodige ervaring. Kennis over huid, kleur en vorm is onmisbaar. Alle behandelingen bestaan uit 2 sessies. Door kleur over kleur in de huid te brengen is het mogelijk om de juiste nuance te krijgen voor een meest natuurlijk effect. Tussen de behandeling wordt een tussentijd van 4-6 weken gehanteerd.

Hoe gaat permanente make-up in zijn werk

De techniek bestaat uit het in de huid brengen van een kleur. Afhankelijk van het gewenste resultaat zal de juiste techniek besproken worden. Vervolgens wordt de juiste vorm getekend en de meest perfecte kleur besproken alvorens te starten met de behandeling. Het is erg dankbaar werk om mensen die geen wenkbrauwen of wimpers meer hebben deze ‘terug te geven’ door middel van permanente make-up.

Hoe geneest permanente make-up?

Na de behandeling kan de huid iets rood aanzien. Ook is er enige zwelling mogelijk. Beide symptomen zijn volkomen normaal en nemen snel af. Het behandelde gebied is vergelijkbaar met een schaafwond. Het lichaam zal er alles aan doen om zo snel mogelijk te genezen, waarbij het ingebrachte pigment door de huid wordt ingekapseld. Ongeveer 40% van de kleur zal in een aantal dagen afgestoten worden en wordt de kleur aanzienlijk lichter. De juiste kleur is met 4 tot 6 weken zichtbaar, waarna de tweede behandeling zal plaatsvinden. Na elke behandeling is het noodzakelijk om de huid een week droog te houden zodat de kleur goed blijft en het behandelde gebied niet wordt ‘uitgespoeld’. Het is niet toegestaan op het behandelde gebied te krabben of eventuele kleine korstjes te verwijderen.

Is permanente make-up pijnlijk?

Met behulp van ultra dunne, steriele naaldjes pigment wordt (kleurstof) in de huid gebracht. Afhankelijk van het te behandelen gebied en gewenste techniek wordt voor de juiste naaldmodule gekozen. De behandeling is goed te verdragen. Echter blijven het naaldjes en is het niet geheel gevoelloos. Indien gewenst kan voorafgaand aan de behandeling een verdovende zalf op de huid worden aangebracht. Deze zalf (Emla- creme) kunt u op recept verkrijgen via de huisarts.

Hoe verzorg ik permanente make-up?

Vaak denken mensen dat PMU in de huid ingekapseld is en niet zo snel verdwijnt. Het is belangrijk om te weten dat permanente make-up een vorm van kunstmatige pigmentatie is, en dat het lichaam de kleurstoffen vroeg of laat zal afbreken. Ook zijn bepaalde gewoontes die van invloed kunnen zijn zoals overmatige blootstelling aan zonlicht of zonnebanken, deze zullen de kleur eerder doen vervagen. Ook kan het gebruik van bepaalde medicinale cremes zoals hormoonzalven de celdeling activeren, waardoor de kleur eerder vervaagd. Gebruikt u Vitamine A of fruitzuren om huidproblemen te behandelen of de huid te verjongen, breng dit dan niet aan over de permanente make up. Ook zuren kunnen de afstoot van permanente make-up versnellen.

Intakegesprek, wensen en advies

De behandeling start altijd met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek krijgt u een formulier dat ingevuld dient te worden en kun je, je wensen bespreekbaar maken. Vervolgens wordt er eerlijk advies gegeven en kan een afspraak ingepland worden voor de behandeling.

Wil je een afspraak maken? Klik dan hier

Voor en na