Jubilerend Instituut Périne: Al vanaf 1992 een passie voor de huid

Vanaf 1992 adviseert en behandelt Périne, eigenaar van het gelijknamige Instituut, Mijdrecht en wijde omgeving op het gebied van huidverbetering en anti-aging.  Dit jaar dus al 25 jaar! Inmiddels doet Périne dit samen met een team van enthousiaste en ervaren specialisten. Wij kijken samen met Périne in 5 vragen terug op de afgelopen 25 jaar én blikken vooruit!

Waarom ben je destijds begonnen met een schoonheidsinstituut?

In augustus 1992 begon ik mijn eigen praktijk onder de naam: Schoonheidssalon Périne, ik was toen 22 jaar. Daarvoor had ik bij een andere salon in loondienst gewerkt. Tijdens mijn werk daar ontwikkelde ik zelf een allergie. Dat was vervelend, maar wekte nog meer mijn interesse in de werking van de huid als orgaan dat ons beschermt. Ik ben mij toen verder gaan verdiepen in problemen met de huid. Naast het starten van mijn eigen salon heb ik veel aanvullende opleidingen en trainingen gevolgd die mij meer inzicht gaven in de verbinding tussen een gezonde huid, het lichaam en de leefstijl. De zogeheten holistische benadering. De huid is ons grootste orgaan en wanneer je goed voor jezelf zorgt zal je huid ook steeds meer in balans komen en zie je er goed uit. Dat is nog steeds de basis van mijn bedrijf zoals het nu is. Al mijn medewerkers zijn gespecialiseerd in huidverbetering.

Wat is er in de afgelopen jaren veranderd op het gebied van de schoonheidsverzorging?

25 jaar geleden was een bezoek aan de schoonheidsspecialist er vooral een van ontspanning. Doordat ik mij ging richten op de mens als geheel merkte ik al snel dat ik als specialist veel meer kon doen. Naast het bieden van ontspanning en een verzorgde huid kon ik huidproblemen verbeteren en soms voorkomen. Het geeft veel voldoening om mensen te helpen met hun huid. In de loop der jaren heeft het hele beroep zich ook verder geprofessionaliseerd. Cosmetische innovaties en ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat we nu met producten en apparatuur kunnen werken die tot in de diepere huidlagen effectief zijn. Een goed advies bij het gebruik van deze producten is onontbeerlijk. Niet voor niets hebben wij elke ochtend een specialiste beschikbaar zodat men vrijblijvend kan binnenlopen voor advies.

Wat zijn de hoogtepunten in je loopbaan?

Een van de hoogtepunten is zeker het winnen van de Beauty Award als beste schoonheidssalon van Nederland. Dat is een kroon op mijn werk. Door elke dag scherp te blijven op de protocollen en procedures lukt het ons ook om de kwaliteit op het niveau van de Beauty Award te blijven handhaven. De jury komt wat mij betreft nog elke dag langs: dat zijn namelijk onze klanten. Het absolute hoogtepunt vind ik het feit dat veel klanten van het eerste uur nog steeds bij ons komen en dat ik binnen de branche steeds meer wordt gevraagd om aan diverse projecten mee te werken w.o. mijn zitting in het beroepsveldcommissie HBO opleiding Beauty & Skincare.

Hoe heb je het jubileum gevierd?

De week van 19 t/m 23 september 2017 stond helemaal in het teken van het jubileum. Omdat we niet alleen vernieuwend zijn in onze behandelingen, maar ook in onze activiteiten hadden we voor de  mensen die ons al kennen Backstage Meet & Greets georganiseerd met de mensen achter merken.

Dit bleek een hele leuke manier om meer te weten te komen over te filosofie van het merk dat de mensen gebruiken. Voor mensen die ons nog niet kennen hadden we een kennismaking samengesteld. Maar dan wel Périne-stijl, dus passend bij de visie van het instituut.

Omdat we altijd gaan voor het beste resultaat werden deze mensen in de weken voorafgaand aan de feestweek uitgenodigd voor een uitgebreide intake. Hierin werd een digitale analyse van de huid gemaakt en de wensen in huidverbetering of anti-aging van de klant in kaart gebracht. Op basis daarvan konden zij in de feestweek een op maat kennismakingsbehandeling ondergaan. De top-visagiste van het merk Youngblood (minerale make-up) bracht zowel nieuwe als bestaande klanten in verschillende tutorials de fijne kneepjes van make-up technieken bij. Iedereen die in de feestweek een afspraak had kreeg de mogelijkheid om een ander blij te maken met een behandeling door een kaartje te hangen in de Wensboom. En cadeautjes waren er natuurlijk ook: met een draai aan The Wheel of Beauty werd dat er een met een bronzen, zilveren of gouden randje. Tijdens een Meet & Greet met onze body-expert kon men helemaal tot rust komen tijdens een ontspannen voetenbad en –massage en ondertussen alles te weten komen over ontspanningsmassages, verstrakking van de lichaamshuid of aanpak van cellulite, striae en circulatieproblemen.

Als klap op de vuurpijl was er op 23 september een grootse Celebrate & Innovate Party voor al onze vaste klanten!

SPECIALE BEDANK MIDDAG VOOR DE KLANTEN

25 jaar is natuurlijk mogelijk gemaakt door onze cliënten. Daarom hadden wij een speciale middag georganiseerd om hen te bedanken. Tijdens deze middag, georganiseerd bij Hotel Mijdrecht, werden 25 prijzen verloot onder de aanwezige cliënten, de cheque tw € 2500,00 van de verkochte goodie-bags en € 106,90 van overige donatie uitgereikt aan aan Marian Klein van de stichting; stophersentumoren.nl. Later op de dag mocht Périne nog meer donaties in ontvangst nemen, wat uiteraard ook overgemaakt wordt aan de stichting. Tevens was er een speciale loterij met 25 prijzen. De uitslag van de jubileum loterij van de laatste vijf prijzen waren;

De vijfde prijs, een Dermatude verzorgingsset t.w.v. € 170,00 is gewonnen door Mevr. M. van Leunen uit Almere
De vierde prijs, een gratis Couperose Laserbehandeling gelaat t.w.v. € 150,00 aangeboden door MediSkinCare / instituut Périne is gewonnen door Mevr. N. Stokman uit Mijdrecht
De derde prijs, een Solis Power Blender To Go t.w.v. € 299,00, aangeboden door Koeleman Elektro is gewonnen door Mevr. M. Koeman uit Vinkeveen
De tweede prijs, een Make-up workshop voor 4 personen met Youngblood Mineral Cosmetics t.w.v. € 198,00, is gewonnen door Mevr. M. Suer uit Wilnis
De eerste prijs, een Heerlijke Verwenmiddag bij Instituut Périne voor 2 personen t.w.v. € 350,00 is gewonnen door mevr. S. Haenen uit Amstelveen.

Ter afsluiting was er een spectaculair optreden met een Magic afsluiting van de dames van OG3NE.

We zijn er een jaar heel druk mee geweest, het hele team borrelde en bruiste van de ideeën. En dat heeft geresulteerd in een teaminspanning waar we heel veel blije klanten. Daar kijken we voldaan en met trots op terug.

Wat kunnen we nu en in de toekomst van Instituut Périne verwachten?

Wij gaan door met dat waar we goed in zijn: het adviseren en behandelen van de huid! Huidverbetering en anti-ageing, daar ligt onze passie.
Instituut Périne gaat een stap verder dan de reguliere schoonheidssalon. Om garant te kunnen staan voor de beste resultaten wordt rekening gehouden met de hele persoon achter de huid: voeding, verzorging en life-style. Daarom vind ik het belangrijk eerst de huid te zien, de mensen te spreken en de wensen te inventariseren. Eén van de beauty-experts verkent met de klant de mogelijkheden om zo te kunnen komen tot een gezamenlijk plan. Samen werken we toe naar het beste resultaat voor de huid. En dat doen we met succes! Met de opmars van het internet is de informatiestroom enorm gegroeid. Iedereen kan erbij. Maar daar moet je wel tijd voor en zin in hebben én de zin van de onzin kunnen scheiden. Waar het om je huid gaat nemen wij die taak van je over. Zie ons als je persoonlijke coach: we houden de laatste ontwikkelingen voor jou in de gaten en adviseren je wat bij jou en je wensen past. Of je nu voor huidverbetering komt of, vertraging van het verouderen van de huid wenst of meer ingrijpende maatregelen overweegt.

Al mijn specialistes zijn gediplomeerd en gespecialiseerd in huidverbetering en anti-aging. Deze kennis en vaardigheden worden strikt onderhouden met jaarlijkse, intensieve trainingen. Niet voor niets mogen we al 25 jaar Mijdrecht en wijde omgeving helpen en adviseren met huidverbetering en natuurlijke anti-aging. En dat hopen we nog heel lang te mogen doen!