Inmiddels is het algemeen bekend dat een mooie huid niet alleen tot stand komt door alleen de juiste schoonheidsbehandeling. Echte schoonheid en een mooie huid komen tot stand als er een evenwicht is in de juiste behandelingen, aanvullende producten, de juiste voeding en het in balans zijn met jezelf. Kortom, een goede lifestyle is onmisbaar voor een gezonde huid en geest.

BEHANDELINGEN

Als specialistes worden wij ook regelmatig uitgedaagd bij dit onderwerp. Er is zoveel op de markt en er zijn echt wel meer producten te koop die een positief effect geven op de huid. De vraag is echter, sluiten deze producten aan bij hetgeen wij als specialistes voor de huid kunnen betekenen ofwel bij onze behandelingen en de vraag vanuit onze cliënten. Er is nu eenmaal een verschil tussen huidverbeterende en huidverzorgende producten. De ene werkstof is de andere niet en op het moment dat je werkstoffen door elkaar heen gaat gebruiken op de manier zoals deze niet bedoelt is, dan is dat niet goed voor de huid. Wat producten en behandelingen betreft, mag de consument ervan uitgaan dat een gediplomeerde en erkend schoonheidsspecialist (helaas is schoonheidsspecialiste een vrij beroep, waardoor iedereen zich zo mag noemen) u een passend advies kan geven.

HET BREIN HEEFT ONTSPANNING NODIG

Buiten het feit dat de behandelingen en producten zorgen voor een betere huidconditie, heeft een behandeling nog een hele andere positieve werking; namelijk aandacht en tijd voor jezelf.

De energie waar het lichaam energie mee opbouwt, is energie die wordt opgedaan door het lichaam en de geest rust te geven en op vaste tijden te voeden. Maar ook door op tijd rust nemen, voldoende te slapen zodat de geest de gebeurtenissen van de dag kan verwerken en kan herstellen van de fysieke inspanningen. Ons brein heeft het nodig om te ontspannen en in het ‘nu’ te leven. Daarom is het voor het lichaam noodzakelijk om in een drukke agenda tijd vrij te plannen om echt iets voor jezelf te gaan doen.

VRIJE TIJD PLANNEN

Zeker in deze tijd van het jaar wordt nog bewuster tijd vrijgemaakt om ook een moment voor jezelf in te plannen. Als specialiste voor de huid mogen mijn collega’s en ik dan een invulling geven aan deze vrije tijd van onze gasten. Uiteraard met als doel de huid te verbeteren, maar zeker ook met als doel om iemand een goed gevoel en positieve mindset te geven. Laatst las ik een artikel die ging over dit goede gevoel en een postitieve mindset. Er werd verteld dat positief denken niet voor iedereen zo makkelijk is. Van 100 procent positief denken, is 50 procent genetisch bepaald, 40 procent verworven en 10 procent een momentopname. Een interessant gegeven, vooral als je met mensen samenwerkt, zoals wij dit doen met onze cliënten. Ik realiseerde mij dat wij met ons werk direct invloed hebben op 10 procent van het positieve gevoel en beleving. Dat is toch best bezonder.

Ik wens iedereen een fijne feestdagen en een stralend en positief 2018 met echte me-time!