Energie! Zeker in deze tijd van het jaar wordt het woord ‘energie’ veel genoemd. Mede door het weer, zijn veel mensen in de wintermaanden hangerig, futlozer en hebben minder energie dan in de zomermaanden. Even wat rustiger aan en meer aandacht voor lichaam en geest, is zeker in deze maanden, heerlijk om te doen.

Be kind to your Skin & Mind
Wat is er nu fijner om helemaal tot rust te komen. Bij te tanken op alle vlakken, zodat het lichaam er daarna weer helemaal tegen kan. Een goede energie(balans) in het lichaam is ook heel goed voor de huid. De huid is ons grootste orgaan, maar krijgt eigenlijk altijd de laatste restjes. Dat is natuurlijk ook goed, want de vitale organen etc. hebben als eerste voeding cq energie nodig, maar daarom zeggen wij altijd dat de huid het lichaam weerspiegeld. Hoe meer onbalans in het lichaam, hoe slechter de huidconditie is. De mooiste huidkwaliteit wordt opgebouwd uit een combinatie van drie dingen; de zogenoemde beautytriangel. Als deze in balans is, is de huid op haar best. De drie punten van de Beautytriangel zijn; verzorging van buiten af, verzorging van binnen naar buiten en de balans in lichaam en geest. Verzorging van buiten is wil zeggen; huidverzorging met producten die het beste bij de behoefte van de betreffende huid passen. Verzorging van binnen naar buiten wil zeggen; de juiste en voldoende voedingsstoffen voor het lichaam waardoor deze optimaal kan functioneren. De laatste, balans in lichaam en geest wil zeggen; de juiste afwisseling van in- en ontspanning zowel mentaal als fysiek.

Samenwerken
Al vele jaren werken wij samen met verschillende specialistes en bedrijven uit de regio die, vanuit hun discipline, ook bijdragen aan een betere huidconditie. Door ons huidige thema; Be kind to your Skin & Mind, willen wij mensen inspireren op het gebied van de juiste afwisseling van in- en ontspanning. Boekhandel Mondria heeft bijpassende boeken voor ons geselecteerd en ook Good For You en het Chocoladehuisje hebben weer bijpassende items bedacht. Maar ook sporten, zoals Yoga, geeft veel positiviteit in het lichaam. In de Ronde Venen zijn verschillende sportscholen die allerlei vormen Yoga aanbieden. Het is zeker aan te raden om er een keer te gaan kijken. Deze vormen van inspiratie zijn voeding voor de Mind (één van de drie punten van de Beautytriangel). Het zet de brein aan tot het maken van nieuwe connecties tussen (oudere) opgeslagen informatie en nieuwe inzichten, waardoor de energie in het lichaam weer beter wordt. Het is toch bijzonder dat de (dagelijkse) beauty & lifestyle-rituelen ervoor zorgen dat de huid werkelijk mooier wordt!

Stralende groet,
Périne