Huidverslapping. Een term die je veel hoort. Iedere huid krijgt ermee te maken, maar is daar ook iets aan te doen? Net als alles in ons lichaam, is ook de huid afhankelijk van de kwaliteit van leven c.q. het lichaam. Mede daarom heb ik geleerd om de huid vanuit een holistisch oogpunt te bekijken. Dus om de huid te verbeteren is het belangrijk om dat vanuit verschillende standpunten te benaderen.

Stevigheid van de huid
Hoe beter de processen in het lichaam aangezet en ondersteunt worden om goed te kunnen werken, hoe beter het lichaam reageert. Na het 25e levensjaar neemt de productie van collageen geleidelijk af. Dit is het normale verouderingsproces. Een aantal factoren versnellen dit proces zoals leefwijze en UV-licht. Om de verslapping van de huid te vertragen en/of rustig te laten verlopen, is o.a. gezonde voeding essentieel. Vitamines, mineralen, kortom de benodigde bouwstenen zijn mede nodig om de huid in een goede conditie te krijgen en te houden.

Huidverslapping ontstaat door de achteruitgang van collagene en elastische vezels. Deze vezels, aangemaakt in de dermis (lederhuid) door de fibroblasten, hebben o.a. aminozuren nodig om de juiste kwaliteit vezels te kunnen maken. Naar mate het ouder worden heeft het lichaam minder van deze aminozuren, waardoor de huid dus slapper wordt. Natuurlijk is dit proces te vertragen door de juiste huidverzorging te gebruiken, de huid te stimuleren met huidbehandelingen, maar ook van binnenuit is verzorging nodig. Als je deze drie onderdelen met elkaar verbindt, krijg je het meest optimale voor de betreffende persoon (huid).

Huidverzorging van binnenuit
Al vele jaren adviseren wij onze klanten om de huid ook van binnenuit te voeden. Voorheen werd daar ook weleens bijzonder tegenaan gekeken, maar vandaag de dag is dat niet meer zo. Een huidig trendy product om huidversteviging te krijgen zijn de collageendrankjes. Persoonlijk ben ik daar geen voorstander van, simpelweg omdat collageen niet door het lichaam wordt opgenomen. Waar ik wel in geloof is de mogelijkheid om extra aminozuren in te nemen, waardoor de fibroblast de bouwstenen krijgt om collageen aan te maken. Recent is er een nieuw collageenbooster op de markt verschenen, waar ik wel enthousiast over ben. Niet het zoveelste drankje of poeder met vis- of rundercollageen, maar een poeder dat bestaat uit de bouwsteentjes voor de aanmaak van collageen. Verpakt in sachets voor eenmalig gebruik, die verrijkt is met CBA-COMPLEX, MSM, Bamboe Silicum, Hyaluronzuur en Vitamine C & E. Ingrediënten die nodig zijn om via de binnenkant aan de stevigheid en conditie van de huid te werken.

Helaas is onze voeding niet meer zo ‘rijk’ aan voedingsstoffen om extra aanvullingen te geven in ons lichaam als we dit willen en/of nodig hebben. Huidverslapping tegengaan, dat kan niet. Maar het proces vertragen, dat kan wel met extra suppletie. Uiteraard alleen als deze van de juiste kwaliteit is, want ook daar zit veel verschil in.

Stralende groet Périne

Meer weten over Collageenbooster; FIRMNESS? Klik dan hier.