Collageen is een veel besproken onderwerp in de cosmeticabranche. Er zijn collageen drankjes, pillen en crèmes. Maar werken ze allemaal? Het is een vraag die wij veel in de praktijk krijgen. Gelukkig staan de ontwikkelingen niet stil, waardoor er steeds meer inzichten komen. Een van onze leveranciers heeft jarenlang onderzoek gedaan hoe en wat dit precies werkt. Een unieke, collageen stimulerende voedingssupplement is het resultaat geworden.

Wat is collageen?

Met de tijd krijgen we allemaal met het verslappen van de huid te maken. De een wat meer dan de ander: het is namelijk voor een deel genetisch bepaald. Leefstijl en verzorging van de huid spelen echter een bijna gelijkwaardige rol.
Collageen is een eiwit, dat opgebouwd is uit aminozuren (de bouwstenen van eiwitten) dat wordt aangemaakt in de fibroblasten. De fibroblasten zitten in de lederhuid. Het collageen vormt vezels, waarna ze zich bundelen. Een belangrijke eigenschap, omdat mede daardoor de huid bij elkaar gehouden wordt. Collageen zit o.a. de bloedvaten, botten en kraakbeen en de huid.

Er bestaan een heleboel types collageen, waarvan er 4 het meeste voorkomen in ons lichaam. Na het 25ste levensjaar neemt de productie van collageen af. Hoe snel dit proces verloopt, hangt van een aantal factoren. Hierbij kun je denken aan zonbeschadiging, lichamelijke gezondheid, maar ook de verkeerde huidverzorging. Daarentegen kunnen de juiste verzorgingsproducten een positief effect hebben op de aanmaak van collageen, net zoals de juiste huidbehandelingen en supplementen, waardoor de afname wordt geremd en/of aanmaak van collageen wordt gestimuleerd.

Suppletie
Collageen stimuleren doe je dus niet door collageen in te nemen of te smeren, maar om de juiste bouwsteentjes aan de huid te geven. De bouwsteentjes zijn o.a. de aminozuren lysine en proline. Deze worden in het lichaam omgezet naar hydroxylysine en hydroxyproline voordat ze worden opgenomen tot het collageen. Om dit proces goed te laten verlopen is vitamine C nodig. Een tekort aan vitamine C remt de omzetting van proline en lysine, waardoor de productie van collageen wordt afgeremd.

Skin builder

Met juiste product voedt de huid van binnenuit met alle specifieke bouwstoffen om opnieuw collageen te produceren. FIRMNESS is zo’n nieuw en uniek product.
FIRMNESS is een poeder, verpakt in sachets voor eenmalig gebruik en verrijkt met: CBA-complex, MSM, Bamboe Silicum, Hyaluronzuur en Vitamine C & E. Ingrediënten die nodig zijn om via de binnenkant aan de stevigheid en conditie van de huid te werken. Het is dus geen ‘collageen-poeder’, maar een intensief suplement met alle ingrediënten voor de huid om er zelf collageen mee te maken. Daarnaast is deze nutriceutical geheel vegan, glutenvrij en vrij van GGO’s.

Het resultaat van dit alles omvattend collageen stimulerend supplement voor de huid

is, meer spankracht, meer volume en meer stevigheid van de huid