Dat door het ouder worden de huid meer verslapt is een logisch gevolg van een aantal processen. De huidfuncties worden minder actief door onder andere de verandering van hormonen, de opgelopen zonschade en het natuurlijk het biologische verouderingsproces. Eén van de belangrijke functie die afneemt is de werking van de fibroblasten. De fibroblasten bevinden zich in de dermis (lederhuid) en zijn o.a. verantwoordelijk voor de aanmaak van collageen (zorgt voor de versteviging) en elastine (voor de elasticiteit).

De huid van de hals heeft gedurende het hele leven veel te lijden. Veel bewegingen worden namelijk vanuit de hals gemaakt, met als resultaat eerder (fijne) rimpels, structuurverandering, volume verlies en een uitgezakte kaaklijn. Preventief behandelen is altijd goed. Denk daarbij wel dat de huid van de hals is teer, dus dient deze ook zorgvuldig behandeld te worden. Door de hals 1 tot 2 keer per week, na de dagelijks huidreiniging, te ontdoen van dode huidcellen (door midddel van een fijne scrub), worden de fijne lijntjes minder zichtbaar, verbetert de structuur en heeft de huid een frissere uitstraling. Naast het gebruik van de juiste verzorgende crème is zonbescherming ook een must.

Naast de dagelijkse verzorging, gezond eten en voldoende water drinken, zijn er nog een aantal algemene tips die eraan kunnen bijdragen dat de huid van de hals minder snel veroudert. Zorg dat je zoveel mogelijk met het gezicht vooruitkijkt. Door het hoofd hoog te houden en omhoog te kijken, krijgt de hals-huid minder te voorduren. Tip: Let dus vooral op bij het gebruik van een tablet, mobiel of computer. Het is een gewoonte om naar beneden te kijken en dat zorgt het wel voor een uitgezakte kaaklijn. Ook de houding tijdens het slapen heeft invloed op de hals. Probeer zoveel mogelijk op de rug te slapen, dit zorgt ervoor dat de hals minder te lijden heeft. Als laatste is het goed om dagelijks oefeningen te doen en stimulerende massagegrepen onder de kin en als de kaaklijn.

In de praktijk hebben wij een aantal behandelingen voor de hals. Een van deze behandeling is Radiofrequentie (RF). RF heeft een werking in de diepere huidlagen. Weefsels met een sterk watergehalte, zoals vetcellen, talgklieren nemen de energie van RF op. Vervolgens zetten die weefsels de energie om in warmte waardoor de temperatuur stijgt. Het resultaat is dat de huid strakker wordt, de contouren verstevigen en fijne rimpels verminderen. De behandeling kan zowel op het lichaam, het volledig gelaat, als een deel van het gelaat, bijv. de hals en oogcontouren toegepast worden Een volledige behandeling duurt ongeveer 50 min., een deel behandeling ongeveer 20 minuten. Voorafgaande aan de behandeling vindt altijd een intakegesprek plaats.

In onderstaand filmpje ziet u hoe deze behandeling in zijn werk gaat.