Een goede make-up zorgt ervoor dat je er de hele dag verzorgt en stralend uit blijft zien. De basis van een goede make-up en het behoud ervan, begint echter al een stap voor het aanbrengen van je make-up.

Het schoonmaken ofwel reinigen van de huid, kan op verschillende manieren. De meest bekende is de combinatie van milk en lotion. Steeds populairder worden de reinigingwash –gel en crème. Bij deze laatste producten is het belangrijk om het product met veel water te verwijderen. Na de reiniging breng je altijd een verzorgende, liefst hydraterende crème aan, zodat de huid gedurende de dag en nacht gevoed en beschermt wordt. Voordat de make-up op de huid wordt aangebracht, is het gebruik van een primer een perfect product. Een primer is een lichte, zijdezachte product, dat fijne ingrediënten bevat, die de huid helpt te beschermen en zorgt dat de make-up de hele dag perfect blijft zitten. Tevens zorgt de juiste primer ervoor dat de huid een stralende teint krijgt en een klein liftend effect. Door de twee verschillende soorten Mineral Primer die er zijn, kunnen zowel de gevoelige en droge huid, als de vette en onrustige huid er direct gladder en egaler uitzien.

Na het aanbrengen van de primer, wordt de make-up basis aangebracht. Dit doen we met behulp van een 100% talkvrij en transparante poeder, die een unieke samenstelling van mineralen en gemalen rijst heeft. De Rice setting Powder is te gebruiken vóór het aanbrengen van de foundation, zodat deze beter hecht, maar is ook te gebruiken als extra over de make-up heen, waardoor overmatige glans geen kans krijgt. Nu is het aanbrengen de make-up aan de beurt. Natural Mineral Foundation is een lichte en zijdeachtige foundation, die werkt als concealer, foundantion en poeder ineen. Het resultaat is een duurzame comfortabele foundation die er de hele dag fris en natuurlijk uit blijft zien. De dekking wordt bepaald door de keuze van het penseel. Bij echte minerale make-up bevat zowel de vloeibare vorm als de poeder vorm, geen conserveringsmiddelen, parfums, oliën of talk.
Uitleg over bovenstaande, is te zien in bijbehorend filmpje.

Een nieuwe trend zijn de contourpaletten. Met contouren en High-lighten kan een zeer verfijnde look gecreëerd worden. Door de contouren te versterken, creëer je elke gewenste uitdrukking en/of contour in het gelaat passend bij elk modebeeld en is ontwikkeld om vorm te geven aan de gelaatstrekken en de natuurlijke contouren te verbeteren. De kleuren van het contourpalet worden over de foundation aangebracht.

Wil je persoonlijke tips over je make-up, wat bij jou past en/of hoe je het beste de make-up kunt gebruiken? Kom dan gerust op zaterdagmorgen langs in onze skin store voor een gratis make-up touch-up.