Er stralend uitzien tijdens de feestdagen wilt elke vrouw. Maar hoe doe je dat? Het belangrijkste is de juiste huidverzorging en natuurlijk de finishing touch met mooie en sprekende make-up. Het is een vraag die in deze tijd van het jaar veel in ons huidadviescentrum wordt gesteld.

Om de juiste huidverzorgingsproducten te gebruiken, is een goede huidanalyse belangrijk. De huid- c.q schoonheidsspecialiste kan door verschillende testjes en eventuele huidmetingen het juiste advies geven. Hierbij is de reiniging eigenlijk het belangrijkste. Je kunt nog zulke hoogwaardige crèmes enz. gebruiken, maar op een niet gereinigde huid heeft deze veel minder effect. Daarnaast mag duidelijk zijn dat ook de make-up veel minder mooi tot haar recht komt.

Na het juist reinigen van de huid, is het minimaal raadzaam om een vochtregulerend product te gebruiken. Dit kan zijn door alleen een vochtregulerende crème te gebruiken, maar kan ook een serum zijn. Over dit serum wordt de crème aangebracht die het beste bij de betreffende huid past. Waarom vochtregulatie belangrijk is? Dit houdt de huid soepel en geeft een frissere look.

Bij feestkleding wordt al snel aan de kleur zwart gedacht. Deze kleur is echter heel goed op te pimpen met een sprankelend kleuraccent in een ander kledingstuk. De gebruikte make-up kleuren worden aangepast aan de huidskleur, oogkleur en haarkleur. De kleur van de kleding en je “feeling at that moment” geeft de doorslag wat uiteindelijk de keuze wordt. Bij de feestlook is de basis make-up essentieel. Deze moet perfect aansluiten bij jouw huidskleur.

De onzuiverheden dienen goed gecamoufleerd te worden, omdat dit het geheel een rustig aanzien geeft. Het accent laten we bij de feestmake-up meestal vallen op de ogen. De lippen dienen dan ook in een rustige kleur gehouden te worden. Meer accent op de ogen, begint bij het meer aanzetten van de wenkbrauwen. Tevens maak je het geheel mooi en stralend door vlak tegen de wenkbrauwboog een highlighter aan te zetten. Dit geeft optisch een liftend effect.

Zoals ik in mijn column van september al aangaf, is een strak getrokken eye-liner en de juiste kleur van de eye-liner (die binnen het kleurenspectrum van de iris past) nodig om de ogen te laten spreken. Let wel op, donkere kleuren verkleinen en lichtere kleuren vergroten. Ook mensen die een bril dragen moeten hier rekening mee houden. Bij min glazen zijn donkere kleuren dan ook niet te adviseren.

Na het aanbrengen van de oogschaduw en eyeliner en/of oogpotlood is de mascara aan de beurt. Zet de mascara goed in meerdere lagen aan vanaf het begin van de wimpers. Vooral zwarte mascara zorgt voor het mooiste effect.