De vakantieperiode is voorbij, scholen zijn weer begonnen en als je zo naar buiten kijkt, lijkt de zomer ook voorbij. Een zomer die dit jaar al in het voorjaar begon. De vele zonnestralen hebben dan ook haar weerslag op de huid gegeven. Ik hoop dat u iets heeft gehad aan de zonnige tips die de afgelopen maand in mijn column stonden. Maar toch, ondanks het goed insmeren ontkom je eigenlijk niet aan deze schade zodra je buiten bent.

Na de vele zonuren in de afgelopen periode, is het tijd om extra aandacht aan het vocht van uw huid te besteden. Bij warm weer denken (gelukkig) veel mensen aan water. c.q. vocht. Het is u waarschijnlijk niet onbekend, dat water van essentieel belang is voor het goed laten functioneren van ons lichaam. Het menselijk lichaam bestaat namelijk voor ongeveer 50 á 65% uit water, afhankelijk van leeftijd en geslacht. Dit water bevindt zich o.a. in de lichaamscellen, het bloed en de lymfeklieren. Om te zorgen dat het water dat u per dag verliest weer aangevuld wordt, wordt aangeraden om ongeveer 2 liter per dag te drinken. Bij warm weer en/of sporten is dit zelfs meer.

Ook voor uw huid is vocht belangrijk. De huid wordt van binnenuit voorzien van vocht. In de schoonheidsverzorging is vochtinbrengen d.m.v. crèmes of maskers enz. van buitenaf niet mogelijk. Deze producten hebben echter wel een vochtregulerende werking.

In de salon is dit voor ons echt dé tijd om de huid iets extra’s geven op vochtgebied. Een goede huidverbeterende  behandeling in deze is bijvoorbeeld Mesotherapie (daarover in mijn  volgende column meer), maar ook een relatief eenvoudige After sun treatment is een aanrader voor uw huid. Voor deze nazomerse maanden hebben wij zo’n speciale behandeling ontwikkeld. In slechts een half uur krijgt de huid een speciale behandeling die gericht is op het verwijderen van de verdikte (bruine) huid en het reguleren van het vocht. Door thuis de juiste verzorgende producten te gebruiken c.q. voort te zetten, kunt u eveneens veel voor uw huid betekenen. Let wel; wilt u uw huid intensiever reinigen d.m.v. een scrub / peeling dan  is “voeding” en herstel van uw huid een must. U kunt hierbij denken aan een hydraterend masker, een serum (dit zijn gedoseerde en geconcentreerde werkstoffen) of vochtampul, bijvoorbeeld met hyaluronzuur.

Een verzorgende en vochtregulerende crème voor dag en nacht en voor een droge huid ook talgregulerend hoort bij uw dagelijks huidverzroging. Een voedende crème met diverse verzorgende vitamines erin, zorgen er tenslotte voor dat uw huid er weer stralend uitziet.

Ik wens u een fijne nazomer periode en als u vragen heeft over uw huid dan bent u uiteraard van harte welkom voor advies in ons huidadviescentrum.