Najaars- en winterlook met de juiste make-up

Heeft u ons mini magazine Skin & Lifestyle; puur en eerlijk ontvangen? U heeft hierdoor enige informatie en tips gekregen over de verzorging van uw huid voor het komende seizoen.

Tijdens het najaar en de winter heeft uw huid andere verzorging nodig dan bijvoorbeeld in het voorjaar. De wind en de (vries)kou geven een andere belasting op de huid evenals droge lucht van de centrale verwarming, waardoor de huid meer vocht verliest. Bij een rijpere huid moet daarnaast ook rekening houden worden met het feit dat de ouder wordende huid geleidelijk aan minder talg aanmaakt. Het gevolg is dat de huid voelt vaak schraal en ruw aanvoelt. Met deze gegevens en de vermindering van de zonuren cq zonkracht, zijn bepaalde producten en behandelingen in deze periode van het jaar zeer geschikt om te ondergaan.

In het magazine heeft u ook enige informatie kunnen vinden over najaar- en wintertips betreffende make-up. Een goede make-up hoeft geen belasting te zijn voor de huid en kan zelfs als extra verzorging dienen. Uiteraard is het wel belangrijk dat de make-up op een schone huid en met de juiste dagverzorging wordt aangebracht. Een voorbeeld van een make-up die niet belastend is voor de huid is minerale make-up. De echte minerale make-up bevat 100% zuivere en natuurlijke mineralen, welke zijn bewerkt met behulp van een speciaal proces van verpulvering. Hierdoor laat het de huid ademen en verstopt het de poriën niet en is het zelfs geschikt voor de meest gevoelige huid.

Tijdens Beauty & Picture perfect op 27 september j.l. heeft Top visagist Bas Hokke de bezoekers veel tips gegeven en prachtig opgemaakt volgens de nieuwste najaar en wintertrends. Enkele  van de tips wil ik u niet onthouden. Uiteraard heeft 0297 tv weer een compact filmpje gemaakt, waarin u Bas aan het werk ziet.

Een egale huidskleur en een subtiele rouge moeten ervoor zorgen dat de aandacht  goed op de wenkbrauwen kan worden gericht. Voordat de mineral foundation op de huid wordt aangebracht, is het een tip om eerst een primer aan te brengen waardoor de huid er direct glad en egaal uitziet. De juiste kleurkeuze van de foundation is dezelfde kleurhoogte als je eigen huidskleur. Bij twijfel kun je een kleur lichter gebruiken, maar nooit donkerder. Je kunt de juiste kleur testen, door de foundation kleur voor het oor aan te brengen. Rouge zorgt voor een frisse huidskleur, indien hij subtiel en vlak voor het oor wordt aangebracht.

Een strak getrokken eye-liner en de juiste kleur van de eye-liner (die binnen het kleurenspectrum van de iris past) laat de ogen echt spreken. Let wel op, donkere kleuren verkleinen en lichtere kleuren vergroten. Ook mensen die een bril dragen moeten hier rekening mee houden. Bij min glazen zijn donkere kleuren dan ook niet te adviseren.

Heeft u meer vragen, kom dan gerust langs in het huidadviescentrum en/of op ons skin & lifestyle event op 1 november a.s.