Zo de stap is gezet. Dat was de laatste zin van de mail die ik kreeg van een mevrouw die graag een afspraak wilde maken voor een Skin Upgrade. Een goed huidadvies zodat ze wist hoe ze haar huid het beste kan verzorgen, want zo schreef ze, ik wil er graag net zo uitzien als ik me voel.

Veroudering van de huid
Rond het 25ste levensjaar begint de veroudering van huid. Ook al gaat het proces (gelukkig) langzaam, niemand ontkomt eraan. Als het lichaam goed in balans is en de huid de juiste verzorging krijgt, klopt over het algemeen de uitstraling bij het gevoel van de persoon. Helaas is dit echter niet altijd zo. Door verschillende invloeden kan de huid een andere uitstraling of beeld geven en herkent de betreffende persoon zichzelf niet in de spiegel. Een verschil tussen de huidleeftijd en de werkelijke leeftijd. Door middel van de juiste huidverzorging kan de huid weer verbeteren, maar wat ook erg belangrijk is, is de leefwijze. Schoonheid is namelijk ook afhankelijk van gezondheid. Natuurlijk willen we de huid zo goed en lang mogelijk gezond houden, maar soms gebeuren er dingen waardoor de huid tijdelijk uit balans of zelfs in een beschadigde staat raakt. Beide hoeven niet erg te zijn en het kan soms zelfs nuttig zijn, maar dit moet altijd van korte duur zijn.

Stress en de huid
De huid vanuit een holistisch kant benaderen zorgt voor een zo mooi mogelijk resultaat. Tijdens het intakegesprek/ Skin Upgrade vraag ik dan ook niet alleen naar achtergrond informatie over de huid, het eetpatroon, maar ook naar de leefwijze. Recent kreeg ik bericht dat er een wetenschappelijk onderzoek is geweest waarin aangetoond is dat de huid een geheugen heeft. De huid en de hersenen zijn dus met elkaar verbonden, wat wil zeggen dat stress (omgevings- of inwendige stress) zichtbaar zijn op de huid. Een goede verzorging, balans (ritme van verzorging) en emotie hebben dus een direct effect op de huid. Door stress kan de huid eigen cortisol aanmaken wat ervoor zorgt dat de talgproductie in de huid verhoogd wordt. Daarnaast beïnvloedt cortisol ook het immuunsysteem, wat weer een negatieve  invloed heeft op de genezing en het regeneratievermogen van de huid. Op positieve gedachtes en voldoende ontspanning zal de huid juist positief reageren.

Spiegelbeeld
Bovengenoemde mevrouw is inmiddels voor haar Skin Upgrade geweest. We zijn begonnen met het reinigen (Detox) van de huid en een ritme in de dagelijkse huidverzorging. Tijdens de eerste behandeling hebben we de huid eveneens goed schoonmaken en rustig laten wennen aan werkzame stoffen. Na vier weken is de tweede behandeling ingepland, waardoor de huid ook qua behandeling in een ritme van de celdeling komt. Met nog wat overige tips heb ik het advies compleet gemaakt en kreeg ik ook een voldaan gevoel toen ik haar belde om te horen hoe het ging. Ze is dagelijks met haar huid bezig en het voelt goed. Het begin is er.

Stralende groet
Périne Heerooms