Voor de kerst van alles regelen en dan, dan breekt de kerst aan en zit ik er niet altijd op mijn mooiste bij. Wat kan ik doen? Met deze vraag kwam laatst iemand onze Skin Concept Store binnen. Een vraag die we wel vaker horen, vandaar in deze column tips voor een mooie kerst-glow.

(Grote) schoonmaak

Het schoonmaken van de huid is het begin van een goede huidverzorging. Als de huid schoon is, is het veel beter in staat werkstoffen op te nemen. Het meest bekende reinigingsproduct is de milk. Wat vaak wordt vergeten, is dat na het gebruik van de milk meestal een lotion of tonic nodig is. Dit zorgt er o.a. voor dat de laatste restjes van de milk van de huid wordt verwijderd. Het beste is om de huid twee maal daags te reinigen. Na de zogenoemde oppervlakte reiniging, is een stap intensiever de stap die er voor zorgt dat de huidskleur enorm oppimpt. Een voorbeeld van een product die dit doet is een peeling of een scrub. Na deze extra reiniging, die de losliggende huidcellen/ dode huidcellen makkelijker van de huid verwijdert, is het belangrijk om een masker te gebruiken. Naast het feit dat het masker beter werkt op een schone huid, zorgt deze er ook voor dat de huid extra verzorging krijgt. Een masker dat zorgt voor de extra (kerst)glow is m.n. een sterk hydraterend masker. Naast gezichtsmaskers zijn er ook oogmaskers. Deze zijn heel handig in gebruik, omdat ze al op maat gemaakt zijn en zo op de huid ‘geplakt’ kunnen worden. Een oogmasker zorgt ervoor dat de huid zich sneller spant, waardoor fijne lijntjes (tijdelijk) minder zichtbaar zijn.

Ampullen en primer

Een ander product dat de huid een juiste glow geeft is een ampul. Er zijn, net als maskers, meerdere soorten ampullen verkrijgbaar, maar niet allemaal zorgen ze voor een glow-effect. Een ampul die dit wel doet is een ampul op basis van retinol (werkt stimulerend en anti-ageing) of een ampul op basis van hyaluronzuur (werkt vochtbindend en zorgt daardoor voor meer volume). Tot slot nog een laatste tip, namelijk de primer. Nadat de huid goed schoongemaakt is, masker en/of ampul heeft gehad en de verzorgende crème op wordt gebracht, is het de primer die er voor zorgt dat de huid de glow extra lang vasthoudt en make-up fixeert. Er bestaan ook primers die een kleine glans bevatten, wat een extra glow geeft. Als de dag ‘wat langer duurt’ is dit een waardevol product, omdat het ervoor zorgt dat de huid minder snel gaat ‘tekenen’.

Voor een goed advies kun je, ook in deze lock-down periode, altijd contact opnemen met een schoonheidsspecialiste bij jou in de buurt. Ook via beeldbellen, kan er een advies gegeven worden.

Ik wens iedereen fijne kerstdagen en een gezond en liefdevol 2022

Warme groet
Périne