De telefoon gaat. Een van onze klanten belt op met een vraag. Ze is namelijk gevallen en heeft een lelijke schaafwond in haar gezicht. Natuurlijk heeft ze de huid goed schoongemaakt en verzorgd, maar ze vraagt zich af wat ze nog meer kan doen om de huid zo mooi mogelijk te laten genezen. Mijn gedachte gaat meteen naar Thoclor

Huidbeschadiging
Als de huid beschadigd treedt, normaal gesproken, het herstelmechanisme in werking. Deze reactie vanuit ons immuunsysteem is uiteraard erg belangrijk, maar soms is het fijn om dit proces een beetje te helpen c.q. te ondersteunen. Dit was de gedachtegang bij het maken van een bijzonder product; Thoclor. Thoclor bevat namelijk ons lichaamseigen immuunmolecuul Hypoclorous acid (HOCL) in een stabiele en pure vorm. Dit natuurlijke ingrediënt versnelt o.a. het genezingsproces en beschermt tegen ziekteverwekkers.

HOCL
Hypoclorous acid maakt deel uit van ons immuunsysteem en wordt via een enzymatisch proces van de witte bloedlichaampjes aangemaakt. Het is erg belangrijk bij het reguleren van het ontstekingsproces, wondgenezing en het heeft een sterke desinfecterende werking. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat het als een ontsmettingsmiddel werkt, de pijn verminderd en het genezingsproces bevordert, waardoor het risico lager is op complicaties zoals hyperpigmentatie, infecties en littekenvorming. Daarnaast heeft het een positief effect op huidaandoeningen en huidirritaties zoals acne, eczeem, zonnebrand en rosacea.

Kwaliteit
Uniek aan het product Thoclor is dat het de hoogste FDA-classificatie heeft, waardoor het o.a. veilig is om in te ademen, gebruikt kan worden bij zwangerschap en baby’s en geen bijwerkingen heeft. Het bevat HOCL zonder natriumchloride en geen irriterende stoffen waardoor het microbioom niet wordt aangetast. Bij intensieve behandelingen zoals fruitzuurpeelingen, needling en laser geeft het dan ook een heel fijn gevoel na afloop op de huid.

Resultaat
Ja, soms zijn er van die producten die extra speciaal zijn. Voor mij is dit daar echt een voorbeeld van. Een uniek product dat echt bijdraagt aan de verbetering van de huid.

Doordat we altijd foto’s maken, konden we goed zien hoe de huid van onze klant heeft gereageerd. Zij is heel blij met het resultaat en wij natuurlijk ook. Wat fijn dat wij haar konden helpen en wat een mooi vak heb ik toch!

Stralende groet,
Périne