Kom maar op met de energieboost, zegt een van onze klanten als ze binnenkomt. Lachend neem ik haar jas aan en loop met haar mee naar één van onze behandelruimtes. Ben je er echt even aan toe, vraag ik als we aan het tafeltje aan zitten. Ja, weet je, het is zo druk, ik heb echt even tijd voor mezelf nodig. Dus die speciale behandeling die jullie hebben gemaakt, ja, dat wil ik wel.

Behandeling
Na het reinigen van de huid maak ik altijd een huidanalyse. Naar aanleiding van wat ik zie en wat de klant vertelt, kan ik dan een passend huidadvies geven. Omdat ik de huid van deze klant al langer behandel, vallen mij meteen een aantal dingen op. Heb je ondanks de drukte nog wel de tijd genomen om je huid dagelijks te verzorgen? Ze lacht; ik dacht al dat je het zou zien. Weet je, ik gun mezelf even de tijd niet zo op dit moment. Mijn dagelijkse verzorging doe ik echt altijd. Ik sla geen ochtend of avond over, maar de rest. Mijn peeling, masker en ampullen heb ik even niet gebruikt, daarom ben ik blij dat ik weer bij jou ben. Ik snap het natuurlijk wel. Soms heb je het even zo druk, dat bepaalde dingen erbij inschieten.

We beginnen de behandeling en ik weet dat haar huid snel de energie oppakt waar deze behandeling op werkt. De basisverzorging is immers goed. Na afloop geef ik passende adviezen van producten die makkelijk in gebruik zijn, weinig tijd kosten, het gewenste effect en een extra boost aan de huid geven.

Dagelijks verzorging
Om de huid in een zo goed mogelijke conditie te houden is de dagelijks verzorging van de huid essentieel. Vaak vergelijk ik dit met de tandarts. Regelmatig naar de tandarts gaan, maar niet dagelijks poetsen en flossen, werkt ook niet.

De huid is het grootste orgaan en staat veel bloot aan invloeden van buitenaf. Naast deze factoren hebben bijvoorbeeld medicijnen, hormonen en stress ook hun uitwerking op de huid. Om de huid te geven wat het nodig heeft, is het alleen de huidverzorging belangrijk, maar ook om bijvoorbeeld heerlijk te genieten van het buitenleven, gezond te eten en te bewegen.

In verband met de drukte van deze klant heb ik haar een stimulerend masker, die in afwisseling met haar nachtcrème kan worden gebruikt en een ander serum geadviseerd. Ook heb ik haar getipt over onze Boost Your Energy Make-up avond op 3 mei, waar tijdens een informatieve avond (om 18.30 en 19.45 uur) onze make-up specialiste Rony, haar kan leren ze hoe ze zich in korte tijd kan opmaken en een energieke look krijgt.

Met een goed gevoel verlaat mijn klant de salon. En ik? Ik geniet hier ook van. Heerlijk toch als iemand stralend de salon verlaat.

Stralende groet,
Périne