Een nieuw cosmetica tijdperk is aangebroken. Nieuwe oplossingen en ontwikkelingen maken het mogelijk om cosmetica speciaal af te stemmen op ieder persoon. Op maat gemaakte gepersonaliseerde cosmetica.

DNA
Ongeveer 60% van het verouderingsproces wordt door de genen bepaald. In de genen zit ons DNA opgeslagen. DNA is de belangrijkste drager van ons erfelijk materiaal. In de medische wereld wordt deze informatie al lang gebruikt bij o.a. onderzoek naar ziektes. Maar uit het DNA is nog veel meer informatie te halen, zoals het Genotype (ofwel de biologische leeftijd). Door middel van een DNA onderzoek is het o.a. mogelijk om 9 belangrijke dermatologische variabelen te bepalen. Hydratatie, pigmentatie, oxidatie, lichtgevoeligheid, elasticiteit, cellulaire levensduur, gevoeligheid, rimpels en glycatie. Het DNA wordt afgenomen via de wangslijmvlies en wordt onder codes (dus nooit op naam) naar een speciaal laboratorium gestuurd voor onderzoek. Zo’n onderzoek mag alleen worden uitgevoerd door gespecialiseerde laboratoriums in Biotechnologie. Deze laboratoria staan onder strenge toezicht en wetgeving.

Er is echter meer informatie nodig om een goed advies uit te brengen over de huidbehoeftes. Daarom wordt er ook gekeken naar het fenotype; ofwel de zichtbare leeftijd. Het Fenotype wordt bepaald door diverse vragen en een goede huidanalyse. De vragen gaan onder andere over gezondheid, leef omstandigheid en gewoontes. Bij de huidanalyse wordt er o.a. gekeken naar de hoeveelheid rimpels, lijntjes en pigment op dit moment. De gegevens die uit beide onderzoeken naar voren komen, worden samengebracht en zorgen voor een gepersonaliseerde, dus zeer persoonlijk uitslag. Deze uitslag wordt samengevat in een Dermo Genetisch diagnose. Deze diagnose bevat ongeveer 25 tot 30 pagina’s met adviezen en informatie over de balans tussen Feno- en Genotype, huidveroudering diagnose en adviezen over liefstyle, voeding en eventuele behandelingen. Daarnaast wordt aan de hand van deze uitslag gekeken welke werkzame stoffen er het beste in de huidverzorgingsproducten van deze betreffende persoon kunnen zetten. De persoon die kiest voor gepersonaliseerde cosmetica, ontvangt naast het rapport deze producten.

Een bijzondere en mooie ontwikkeling, die ik al geruime tijd op de voet volg. Sinds deze maand zijn wij één van de eerste in de Benelux die ons Qualified Reseller mogen noemen. Dit wil zeggen dat wij het DNA via de wangslijmvlies en de vragen voor het Fenotype onderzoek mogen afnemen. Afgelopen zondag waren mijn collega’s en ik vertegenwoordigd op Masters of LXYR in Amsterdam. De reacties waren verrast en enthousiast. 2015 is bijna afgelopen en 2016 gaat ons vast meer bijzondere ontwikkelingen brengen. Experience the Future!