Kan ik een afspraak bij jullie maken? Ik ben echt even toe aan tijd voor mezelf en daarnaast vind ik dat mijn huid door het dragen van de mondkapjes echt achteruit is gegaan.

Nu de contactberoepen weer volop aan het werk zijn, is dit een vraag die we vaker horen. In deze tijd van het jaar is de wind guurder en door het regelmatig dragen van een mondkapje, wordt de huid op het gezicht op een bepaalde manier afgesloten. Extra aandacht voor je huid is dan ook zeker lonend. Na een goede huidanalyse kan de schoonheidsspecialist vertellen welke behandeling het meest geschikt is. Ik vind het altijd goed om in deze situatie in ieder geval de huid extra te voeden. Want een huid die last heeft van de gure wind en irritatie van een mondkapje, heeft vaak last van droogte. Deze droogte geeft vaak zichtbare schilvers en soms roodheid op de huid en dit is ook te voelen. De huid voelt namelijk trekkerig aan.

Dagelijkse verzorging

Naast de juiste behandeling bij de specialist, wat naast de verzorging ook een heerlijk me-time moment is, zijn er ook producten die dagelijks gebruikt kunnen worden. Deze producten zorgen ervoor dat de behandeling bij de specialist nog effectiever werkt. De verzorging thuis is de basis voor de huid. Net als bij de tandarts. Een paar keer per jaar naar de tandarts of mondspecialist gaan, maar dagelijks niet zelf poetsen, is ook niet goed voor de tanden. Maar wat is nu een goede verzorging, wordt dan vaak gevraagd? In ieder geval producten die aansluiten bij de conditie van de huid, maar ook bij het seizoen. In de wintermaanden is een zachte reiniging belangrijk. Hoe sterker de reiniging hoe meer vet en vaak ook vocht van de huid wordt onttrokken en dat is juist wat in deze tijd van het jaar niet goed is. Na de reiniging is extra voeding voor de huid erg goed. Een voedend serum past hier goed bij, bijvoorbeeld met vitamine E. Als dagelijkse verzorging is een vollere crème fijn om te gebruiken. Bij een gevoelige en/of droge huid kan een crème op olie basis een heerlijke verzorging bieden.

Waar de dagcrème m.n. bedoelt is om de huid te beschermen, zorgt de nachtverzorging voor o.a. herstel en voeding voor de huid. Een hydraterend masker of een voedend masker zorgt ook voor herstel van de huid. Meestal wordt een masker 1 tot 2 keer per week gebruikt, maar sommige maskers kunnen ook als nachtverzorging gebruikt worden. Natuurlijk geeft deze dagelijkse aandacht voor de huid, meteen even tijd voor jezelf

Stralende groet

Périne