En dan ineens is de langste dag alweer geweest en is zomer officieel begonnen. Op mijn werk is dit ook de maand om ons nieuwe thema te laten starten. Een thema  waar we vervolgens de komende 3 maanden weer mee aan de slag gaan. Ik heb er zoveel zin in! Feel free, hebben we het genoemd. Want de zomer geeft ons een blij en vrij gevoel. Er stralend uitzien en goed in je vel zitten. Ergens naar toe gaan of zomaar tot in de late uurtjes buiten vertoeven. Heerlijk, dit alles hoort echt bij de zomer. Dit vrije gevoel delen wij natuurlijk ook in de salon en in de Skin Concept Store. Zo ben ik deze week weer op pad gegaan om zomerse Beauty- & Lifestyle Wannahaves in te kopen die helemaal passen binnen ons thema. En voor de salon hebben we een speciaal zomer behandelingsprogramma bedacht met ondersteunende producten om de juiste ‘Glow’ te krijgen en te behouden.

Glow it!
Een stralende huid zomerse huid kun je natuurlijk krijgen door bepaalde behandelingen te doen, maar ook door de juiste huidverzorgingsproducten thuis te gebruiken kun je veel resultaat op je huid zien. Gezonde voeding en de juiste supplementen helpen daar ook bij. Denk daarbij bijvoorbeeld aan anti-oxydanten. Anti-oxydanten pakken de vrije radicalen aan die op de huid en in de het lichaam zitten. Maar ook de juiste cosmetische zonbescherming zorgt ervoor dat er een mooie zonnegloed op de huid komt krijgt en deze ook langer vasthoudt. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat de beste bescherming gegeven wordt door producten die niet alleen beschermen tegen UVA en UVB maar ook nog anti-oxidanten bevatten.

Zonbescherming

Met cosmetische zonbescherming bedoelen we de producten die op de huid worden aangebracht om deze tegen de schadelijke bij-effecten van UV-stralen te beschermen. Er zijn 3 soorten UV-stralen, waarvan er 2 onze huid bereiken: UVA- en UVB-stralen. UVB-stralen komen minder diep in de huid en zorgen naast de aanmaak van vitamine D  ook voor verbranding en verkleuring. De UVA-stralen dringen dieper door in de huid en zijn verantwoordelijk voor de rimpels en pigmentvlekken. Op de verpakking van een zonproduct staat de bescherming tegen UVB vermeld met SPF (Sun Protection Factor) of aangegeven als UVB medium of High. Niet alle zonproducten bieden ook bescherming tegen UVA: alleen als er een cirkeltje om UVA op de verpakking staat en/of een vermelding van UV-A high
De producten die zonbescherming geven, verschillen niet alleen qua bescherming, maar ook in de soort filters die gebruikt worden. Grofweg zijn er 2 soorten filters te onderscheiden: een chemische filter; deze beschermt door de UV-stralen te absorberen en een een fysische filter; deze beschermt door UV-stralen te reflecteren
Beide filters hebben voor- en nadelen. Uiteraard is het heel belangrijk dat directe zon tussen 12 en 15 uur zoveel mogelijk wordt vermeden, dat er voldoende en regelmatig een zonbeschermingsproduct wordt aangebracht en dat na het zonnen de huid weer goed wordt gereinigd en verzorgd ter ondersteuning en herstel van de huid.

Stralende groet

Périne