6 mei… en dan is ineens de toezegging vanuit het kabinet. Als alle maatregelen zijn getroffen volgens de gestelde voorwaarde en regels, mogen de contactberoepen vanaf 11 mei weer open. Wauw, wat heerlijk om na 8 weken weer aan het werk te mogen. Wat hebben wij het gemist!

Beschermende Corona -maatregelen bij Perine

De overheid heeft aangegeven dat het – met inachtneming van de juiste voorwaarden – weer veilig en verantwoord is om naar de schoonheidsspecialist te gaan. Uiteraard hebben ook wij, net als alle schoonheidssalons en andere contactberoepen, de nodige maatregelen getroffen. Naast de richtlijnen van het RIVM, heeft ook onze brancheorganisatie ANBOS een hygiëneplan opgesteld, waar wij ons aan moeten houden. En terecht natuurlijk. De nieuwe 1,5 meter samenleving is voor ons allemaal nieuw en om de gezondheid en veiligheid voor iedereen zo veel mogelijk te waarborgen, werken wij alleen nog op afspraak. Daarnaast werken we, als extra voorzorgmaatregel ook met een Face Shield en/of een mondmasker en handschoenen. Ja, het is even wennen, maar het voelt goed. Vooral nu ik merk dat niet alleen de huid de behandelingen heeft gemist, maar ook de persoonlijke aandacht en huidcontact door de persoon zelf. Ik denk dat vooral dit laatste zeker in deze tijd zo belangrijk is. Al eerder heb ik in één van mijn columns een stukje geschreven over huidarm. Ook huidverzorging en een goed zelfbeeld wordt in het licht van alle problematiek rondom het Coronavirus nog belangrijker. Het belang van uiterlijke verzorging draagt zeker in deze tijd bij aan een goed gevoel. Het vele thuiszitten, het combineren van werk en zorg in vaak één ruimte en de stress om het ongrijpbare van de situatie kan leiden tot gevoelens van onzekerheid. Zorg dus extra goed voor jezelf, eet gezond en afwisselend, blijf bewegen en indien de mogelijkheid er is, maak een afspraak bij een schoonheidsspecialiste, masseur of kapper.

Nog niet naar buiten

Het voordeel van de huidige digitale tijd is dat we over het algemeen prima contact konden houden met elkaar. Natuurlijk deden wij dat ook tijdens de Corona-sluiting met onze klanten. Niet alleen per telefoon of mail, maar we zijn toen onder andere ook begonnen met beeldbellen. Wat leuk om te doen! Dit is zo aangeslagen, dat we dat nu zijn blijven doen. Ideaal voor iemand die niet in de gelegenheid is om te komen, maar toch vragen over je huid heeft. Natuurlijk zijn nog veel meer bedrijven die creatief naar oplossingen zijn gaan zoeken. Zo zag ik afgelopen weekend op TV een plastic knuffelscherm. In het scherm zaten een soort mouwen, waar de armen in gestoken konden worden. Hierdoor kon je elkaar wel vastpakken, maar raakte je elkaar niet echt aan. Genieten op gepaste afstand dus.

Zorg goed voor jezelf en elkaar!

Périne