Kouder en guurder buiten, des te gezelliger in de winkels! Rondom de zomermaanden start vaak al de (voor)inkopen voor de feestmaand en dan ineens is het zo ver. De decembermaand staat voor de deur en het is tijd voor de winkeliers om extra sfeer in hun winkel te brengen. Met de komst van Périne Skin Concept Store in juni jl., kijk ik extra uit naar deze periode van het jaar.

Mijdrecht behoort tot één van de dorpen van Nederland met de minste winkel-leegstand. Weinig leegstand is iets om als dorp/gemeente trots op te zijn. Het zorgt niet alleen voor gezelligheid en socialiteit, maar ook dat men makkelijker/sneller aan producten kan komen en niet te vergeten de (studie)banen die het geeft. Zonder lokale middenstand heeft een dorp veel minder waarde. Een post dat ik pas op social media las vond ik dan ook heel treffend. Vraag; Sint en Kerstman, waarom koopt u niet online uw cadeautjes? Sint en Kerstman tegelijk; omdat de lokale middenstand de intocht en de feestverlichting betaalt en zij niet. Naar mijn idee zit hier zoveel in. Het is belangrijk dat de middenstand blijft bestaan, ook al snap ik dat online niet meer weg te denken is.

Het leuke binnen Mijdrecht is dat er steeds meer wordt samengewerkt en aan elkaar wordt gedacht. Vanuit onze Skin Store mogen wij pakketten voor de feestdagen verzorgen voor een aantal bedrijven, omdat ze aangeven de lokale bedrijven te willen ondersteunen. In de pakketten hebben wij ook producten zitten van een aantal andere winkeliers, wat echt voor een leuke samenwerking zorgt.

De komende periode wordt het dorp extra gezellig door de buitenverlichting en de activiteiten die worden georganiseerd om het winkelde publiek te enthousiasmeren voor de inkopen van de feestdagen. Uiteraard ben ik ook, samen met mijn collega’s, druk bezig met de voorbereidingen voor diverse feestelijke activiteiten. Zo organiseren wij op 23 november een speciale Good Morning Shopping en zijn wij op 13 december aanwezig tijdens de Shopping by Candlelight van het Chocolade huisje. Ook daar zijn diverse producten van de lokale winkeliers en/of zijn ze zelf aanwezig. Daarnaast vind ik het altijd extra fijn om in de decembermaand ook aandacht te geven aan mensen die minder bedeeld zijn. Dit jaar hebben mijn collega’s en ik gekozen om in de laatste week van november en de eerste twee van december, een speciale inzamelactie van verzorgingsproducten te houden. Wij horen namelijk dat veel mensen verzorgingsproducten voor gezicht of lichaam hebben (gekregen) die zij helemaal niet gebruiken). Al deze producten verzamelen wij en geven dit aan een goed doel.

Als laatste wil ik nog tippen naar de leuke samenwerking van diverse winkeliers bij de Mijdrechtse inpakwinkel. Hier staan niet alleen diverse feestpakketten klaar, maar is het ook mogelijk om ieder cadeau, waar dan ook gekocht, in te laten pakken. Kortom, er is dus weer veel te beleven en te doen tijdens de laatste maanden van dit jaar. Ik wens iedereen veel winkel gezelligheid.