Scholen gesloten, op straat is het rustiger en de avonden zijn zwoel en lang. Heerlijk, het is vakantietijd, maar niet voor uw huid. Tijdens ieder seizoen heeft uw huid aan andere verzorging nodig en het zal u natuurlijk niet verbazen dat we tijdens de zomermaanden extra op de huid moeten letten met betrekking tot zon, wind en water.

Het belang van de juiste zonneverzorging cq producten heb ik al een aantal keer beschreven. Toch wil ik het nog even kort aanhalen. Waarom? Omdat er in 2014, 53.000 nieuwe “gevallen” waren van huidkanker . Bij de afgelopen Nationale Huidkankerdag zijn meer dan 500 (vermoedelijke) huidkanker gevonden. Huidkanker is een van de meest voorkomende huidziekten in Nederland en tevens de meest voorkomende vorm van kanker.  Ook binnen mijn instituut constateren wij vaker verdachte plekjes op de huid en adviseren we de mensen vaker om naar een arts te gaan.  Overmatig zon (UV straling) op de huid is één van de belangrijkste oorzaken. Hieronder vindt u nog even een aantal (zomerse) tips op een rij.

–              1 ml zonnebrand per cm2 geeft pas de bescherming die op de verpakking staat. (Dit betekent  dus echt ruim smeren).
–              gebruik een zonnebrandproduct met een breed zonnebrandspectrum en een minerale (fysische) UV-filter. (Minerale filters reflecteren of verstrooien het UV-licht).
–              eerst verbranden en daarna pas bruin worden, is absoluut slecht voor de huid
–              de kinderhuid is helemaal kwetsbaar. Naast het royaal insmeren is kleding van groot belang.
–              vermijd de zon tussen 12.00 en 15.00 uur.
–              verwijder na het zonnen uw zonnebrandmiddel en verzorg uw huid met een hydraterende aftersun .
–              TIP: KWF heeft een speciale zonapp.

Naast de zonneverzorging  is de algemene verzorging tijdens de zomermaanden ook anders. Door de invloeden van (zwem)water, wordt de huid  bijvoorbeeld belast met chloor. Daarnaast is een peeling een veel gebruikt product in de zomermaanden. Een scrub of peeling is (meestal) goed voor de huid, echter in deze tijd van het jaar moet u extra alert zijn. Een peeling maakt de huid weliswaar schoner en gladder, maar ook kwetsbaarder. De na-verzorging is dan ook erg belangrijk, zoals een vochtregulerend gezichtsmasker voor het gezicht of een volle body crème of een (niet vette) verzorgende bodyolie voor het lichaam. Dit laatste product is overigens onze best-sell bodyproduct van deze zomer. Deze multifunctionele olie voedt, verzacht en verfraait de huid en het haar. De huid is zacht en soepel, en het haar is glanzend en klaar om te stijlen. Met de subtiele, delicate en magische geur geeft het echt een zomers gevoel.

Ik wens u allemaal heerlijke zomermaanden. Pas goed op uw huid en heeft u nog vragen of wilt u een persoonlijk advies, dan bent u uiteraard van harte welkom in mijn salon en/of huidadviescentrum.