Kom verder, hier is het behaaglijk, zeg ik tegen één van de bezoekers van ons huidadviescentrum. Ineens is het fris buiten en dat roept meteen andere vragen over de huid op. Mijn huid ziet er ineens zo grauw uit, helemaal niet fris. Wat kan ik hieraan doen?

De omslag van het weer is vaak meteen te zien aan de huid. De opgelopen tint tijdens de zomermaanden is inmiddels verdwenen en een grauwe gloed over de huid is vaak het resultaat. Uiteraard is een goede en intensieve huidverzorging in de salon en de dagelijkse verzorging ook belangrijk, maar dat is altijd oppervlakkiger dan bij huidverbetering. Om intensiever kunnen werken, heeft de huid iets extra’s nodig. Wat dat extra’s is, hangt af van de wensen en behoeftes van de huid en de persoon in kwestie. Door intensiever te werken op/met de huid, heeft deze altijd tijd nodig om te kunnen reageren op de behandelingen en werkstoffen. Gebeurt dit niet, dan is het, ondanks, of beter gezegd, door de intensieve behandeling zelfs huidverslechterend. Een gedegen en juiste scholing van apparatuur en kennis van de huid is dan ook echt een vereiste.

Gemiddeld is de celdeling van een jonge huid 28 dagen. Naarmate de huid ouder wordt, komt daar ongeveer 1 dag per levensjaar bij. Dit wil dus zeggen dat een huid van een 50 jarige, ongeveer 50 dagen nodig heeft om een volledige celdeling te krijgen. Wij zeggen daarom ook dat we ongeveer een half jaar nodig hebben om echt iets voor de huid te kunnen betekenen. Uiteraard zie je in de tussentijd langzaam maar zeker de huid telkens mooier worden en verbeteren.

Een valer wordende huid is in deze tijd van het jaar heel goed te behandelen met Microdermabrasie. Deze methode mag absoluut niet verward worden met Dermabrasie. Dit laatste is namelijk een behandeling die bij een dermatoloog thuis hoort. Microdermabrasie ( een mechanisch peeling) zorgt ervoor dat de aluminiumoxide kristallen de opperhuid zoveel mogelijk van haar dode huidcellen ontdoet. Het voordeel van Microdermabrasie is dat er, naast het verfrissen, de huid wordt gestimuleerd. Na één behandeling is dit resultaat vaak al zichtbaar. Voor een langduriger en intensiever resultaat zijn gemiddeld 6 behandeling om de week nodig. Heel belangrijk bij deze behandeling is de nabehandeling in de salon en nazorg die men thuis dient te gebruiken. Met name moet er goed op het vocht- en vetbalans in de huid gelet worden en dient de juiste (zon)bescherming gegeven te worden, zeker nu hij zo “bloot” is. Vaak wordt onderschat wat voor wenselijk belang dit heeft voor het eindresultaat. (denk bijvoorbeeld maar aan een houten tafel die je scheurt en vervolgens niet in de was zet).

In het bijbehorende filmpje is te zien hoe de microdermabrasie behandeling eruit ziet. Ik wens u een frisse en stralende huid.