Healthy Ageing is het nieuwe woord voor Anti-ageing. Veroudering van het lichaam en daardoor ook van de huid hoort erbij, alleen willen we dit wel op een zo gezond mogelijke manier. Een van de meest gestelde vraag in ons huidinstituut is dan ook; Hoe kan ik zo lang mogelijk mijn huid mooi houden?

Het is zeker mogelijk om de huid zo lang mogelijk in een goede conditie te houden. Ook al ben ik ruim 30 jaar specialist in een natuurlijke manier van huidverbetering en kunnen we veel voor een huid betekenen. Door de vele scholingen leren mijn collega’as en ik ook hoe we op een juiste manier intensief kunnen werken. Het resultaat is een combinatie van een aantal toepassingen. Door de juiste werkstoffen, manuele technieken, apparatuur en natuurlijk de aanvullende producten voor de dagelijkse verzorging voor thuisgebruik, kunnen we ook cosmetisch veel doen. De huid veroudert in de loop van de jaren en de huidconditie wordt, naast erfelijke aanleg, mede bepaald door invloeden van buitenaf, zoals stress, voeding en leefwijze.

Voeding en leefwijze
Gelukkig is er inmiddels een heleboel bekend over het effect van ongezonde voeding en een slechte leefwijze. Dat merken wij ook tijdens onze intakegesprekken en wordt ook als logisch ervaren tijdens het advies en de behandelingen. Wel merken we in de praktijk dat de dagelijkse verzorging regelmatig wordt onderschat. Terwijl hier juist ook een basis ligt. Vaak maak ik de vergelijking met de tandarts. Als je nooit je tandenpoetst en alleen maar naar de tandarts gaat, dan is het effect op de tanden duidelijk zichtbaar. Zo is het ook met de huid. Door te zorgen dat de huid 2 keer per dag wordt verzorgd met producten en stoffen die het op dat moment nodig heeft; schoonmaken, voeding en crème, wordt de kwaliteit van de huid automatisch beter. Hierdoor is er weer een stap naar de Healthy Ageing van de huid gezet.

 

Een mooie huid
Eerst mesten en dan oogsten, zeggen wij ook wel eens gekscherend. Want als de basis klopt, kunnen we echt veel voor een huid betekenen. Het ‘mesten’ van de huid is het voeden van de huid. Zoals gezegd is dit zowel van binnenuit, dus door gezond eten, aanvullende nutriceuticals (nutriceuticals zijn voedingssupplementen van farmaceutische kwaliteit) en voldoende water drinken, als van buitenaf, de juiste huidverzorging. Dit laatste is best moeilijk. Er zijn zowel veel feiten, als fabels is cosmeticaland. Ook als huidspecialist worden wij met veel informatie overspoeld en moeten daar kritisch naar blijven kijken. Daarnaast is huidverzorging niet hetzelfde dan huidverbetering. Ga voor vragen dan ook altijd naar de specialist. Zij hebben ervoor geleerd en adviseren graag. Je bent van harte welkom.