Het is 21 maart geweest; heerlijk, het is lente! Buiten is het goed te zien. De bloemetjes komen uit de grond en de temperatuur gaat langzaam maar zeker omhoog. Aansluitend op mijn columns van de afgelopen maanden waarin ik u  kennis heb laten maken met een aantal bijzondere massages, wil ik u ter afsluiting de Shia massage (behandeling) niet onthouden.

De Shia behandeling is ontwikkeld door de Nederlandse Ellen. Vanuit haar liefde en passie voor de natuur, het ontdekken van pure biologische ingrediënten voor o.a. huidverzorging en reizen naar aromatherapie landen, is deze bijzondere behandeling tot stand gekomen.

Alhoewel de Shia behandeling een echte behandeling is, wordt het door de manier van behandelen vaak als een massage ervaren. Deze complete behandeling bestaat dan ook uit verschillende onderdelen. Voorafgaande aan de echte behandeling wordt gestart met een voetbad waaraan een persoonlijk gekozen etherische olie is toegevoegd. Vervolgens wordt er plaats genomen op de voorverwarmde massagetafel, zodat het lichaam goed op temperatuur blijft. De behandeling begint met een heerlijke eveneens persoonlijk op maat gemaakte verwarmde scrub, die de huid ontdoet van dode huidcellen. Aansluitend ondergaat het lichaam een zijdezachte massage met behulp van een zijden handgemaakte verwarmde handschoen die gevuld is met Shia-zaadjes. Shia is een zaad van een salvia soort. Het zaad is de rijkste bron van Omega 3 vetzuren uit de natuur. Verder bevat het zaad enorme hoeveelheden vezels, antioxidanten, calcium en ijzer. Door het zaad te weken in water of lotion gaan de zaadjes een gel vormen. De goede eigenschappen van de Shia-zaadjes gaan een gel vormen die super zacht aan voelt op de huid. De gel is verzachtend, voedend en hydraterend. Deze gel is echt uniek, want de gel is 100% natuurlijk en is zonder emulgator en conservering.

Zijde is een 100% natuurlijke werkstof dat afkomstig is van de zijderups. De bijzondere werking van zijde is, dat het een vochtbindend effect op de huid heeft, wat de huid zacht en stevig maakt. Als het hele lichaam behandeld is met deze bijzondere handschoen, volgt er een  ontspanningsmassage voor het gezicht. Het gezicht wordt gemasseerd met eveneens originele zijden coconnetjes, wat voor de huid een echte weldaad is. Vervolgens wordt het gezicht gemasseerd met heerlijk verwarmde zijden stempels. De behandeling wordt afgesloten met een massage van de voeten door middel van verwarmde zijden stempels en een bodyverzorging voor het lichaam. Na een heerlijke 5 kwartier voelt men zich weer als herboren en is de huid, u raadt het al, zijde zacht.