Langzaam kleurt de natuur weer groen door de knoppen die gestaag groeien. Nog even en dan barsten ze open en zetten ze onze wereld in de mooiste voorjaarskleuren. Heerlijk! Natuurlijke duimen we met zijn allen dat ook wij weer snel van meer vrijheden mogen genieten in de winkels, horeca, parken en evenementen enz. Inmiddels mogen de contactberoepen wel hun werk weer doen en is het tijd om goed voor jezelf en je huid te zorgen en te genieten van een huidbehandeling bij de specialist.

VOORJAARSTIPS
In de winter is de bovenste huidlaag wat dikker geworden, waardoor de huid er wat vaal of grauw uit kan zien. Ook worden de werkstoffen uit je huidverzorgingsproducten hierdoor minder goed opgenomen. Het dragen van een mondkapje heeft eveneens effect op de huid. De huid kan hierdoor droger, rood en (licht) schilferig worden. Door de huid extra te stimuleren wordt de doorbloeding beter, waardoor de ‘glow’ van de huid direct mooier wordt en het extra goed reinigen van de huid zorgt ervoor dat de ‘dode’ huidlaag sneller loslaat.

Het goed reinigen van de huid kan op verschillende manieren. De meest bekende is een peeling of scrub. Dit vrij milde product wordt gebruik na de oppervlakte reiniging (zoals bijvoorbeeld een milk/lotion of een reinigingsgel) en het liefste voor een masker. Zeker in het voorjaar merken we echter vaak dat dit niet altijd voldoende is, dan is iets extra in de salon vaak nodig. Een bekende behandeling is bijvoorbeeld Microdermabrasie (dit is een pijnloze, soms licht gevoelige techniek om de huid te verfrissen. Een fijne straal microkristallen (aluminiumoxide kristallen) wordt door middel van vacuüm en druk op de huid geblazen en vervolgens weer afgezogen. De kristallen ‘zandstralen’ de huid: er wordt steeds een klein laagje van de opperhuid afgeslepen) of verschillende soorten fruitzuren. Fruitzuren werken door hun PH waarde en moleculaire grote in de verschillende huidlagen en hebben allemaal een andere werking op de huid. Voor beide behandelingen geldt natuurlijk dat er eerst een goede huidanalyse moet worden gemaakt, voordat een goed behandeladvies/plan kan worden gegeven. Ook is de nabehandeling van belang. Zorg altijd voor een herstellend en voedend product nadat de huid intensief is behandeld. Dit zorgt ervoor dat de huid de juiste werkzame stoffen opneemt ,de zorg krijgt die het dan nodig heeft en de “glow’ krijgt die we graag op de huid zien. Als laatste is het uiteraard belangrijk om de huid goed te beschermen tegen de zon. Dus gebruik in deze periode van het jaar altijd een zonbescherming.

Warme groet,
Périne