Nog een week en dan begint in deze regio officieel de zomervakantie. Voor de meeste onder ons is dit de tijd om er lekker op uit te gaan. Kortom een heerlijke en gezellige tijd, maar niet voor de huid! Ieder seizoen heeft de huid aan andere verzorging nodig. Tijdens de zomermaanden betekent dit extra letten op alles wat te maken heeft met zon, wind en water.

Heeft u de inhoud van uw reistoilettas al gecheckt? Zijn de huidige verzorgingsproducten goed voor deze (vakantie) periode c.q. omgeving? Is de zonnebescherming die u heeft voldoende en weet u zeker dat deze nog werkzaam is? Wist u dat de beschermingsfactor van zonneproducten terugloopt naarmate de tijd verstrijkt?
De juiste zonneverzorging c.q. producten is een must voor de huid. Per jaar worden er duizenden “gevallen” van huidkanker geconstateerd. Huidkanker is een van de meest voorkomende huidziekten in Nederland en tevens de meest voorkomende vorm van kanker. Ook binnen mijn instituut constateren wij vaker verdachte plekjes. Door o.a. onze opleiding “dermatologie voor schoonheidsspecialistes” kunnen wij deze gelukkig sneller signaleren en de betreffende persoon doorsturen naar de arts. Iets wat ook regelmatig gebeurt.

Overmatig zon (UV straling) op de huid is één van de belangrijkste oorzaken van huidkanker. Daarom zet ik graag een aantal tips op een rij.

–              1 ml zonnebrand per cm2 geeft pas de bescherming die op de verpakking staat. (Dit betekent dus echt ruim smeren).
–              gebruik een zonnebrandproduct met een breed zonnebrandspectrum en een minerale (fysische) Uv-filter. (Minerale filters reflecteren of verstrooien het Uv-licht).
–              eerst verbranden en daarna pas bruin worden, is absoluut slecht voor de huid
–              de kinderhuid is helemaal kwetsbaar. Naast het royaal insmeren is kleding van groot belang.
–              vermijd de zon tussen 12.00 en 15.00 uur.
–              verwijder na het zonnen uw zonnebrandmiddel en verzorg uw huid met een hydraterende aftersun.
–              TIP: KWF heeft een speciale zonapp.

Naast zonneverzorging is de algemene verzorging tijdens de zomermaanden ook anders. Door de invloeden van (zwem)water, wordt de huid bijvoorbeeld belast met chloor. Met eenvoudige reinigers en maskers wordt de huid in een paar minuten weer extra gevoed. Ook mooie make-up producten mogen in de toilettas niet ontbreken. Producten die de huid beschermen en ervoor zorgen dat de zomerse kleur net nog iets mooier tot zijn recht komt, de ogen net iets meer laten spreken en de lippen voller doen lijken.

Ik wens iedereen een heerlijke (vakantie)periode. Wees extra alert op uw huid en wilt u uw reis-toilettas laten controleren? Kom dan gerust langs in onze Skin Store / huidadviescentrum. Wij adviseren u graag.