Met het openen van Périne Skin Store is er een andere kijk op de beautybranche gekomen. Kwamen er voorheen m.n. consumenten naar ons toe voor advies en behandelingen, nu krijgen we ook veel bezoek van consumenten die beauty& lifestyle willen combineren zonder dat daar een behandeling bij hoort. Het leuke hieraan is, dat we hierdoor ook vraag naar bepaalde producten krijgen. Zo kwam er een mevrouw binnen met de vraag of we iets voor haar kleinkind konden betekenen. Net als haar dochter, bleek het kindje zeer allergisch te zijn voor baby/verzorgingsproducten. Mevrouw wilde graag zuivere producten, zonder (veel) toevoegingen. Ik heb mevrouw haar gegevens genoteerd met de belofte er mee aan de slag te gaan.

Afgelopen juni opende wij Périne Skin Store: een conceptstore met niet alleen huidverzorgingsproducten, maar duurzame lifestyle & beauty producten die niet alleen bijdragen aan de verbetering van de huid, maar ook aan een betere wereld. Pure, stijlvolle items die met de grootste zorg en aandacht, in binnen- en buitenland zijn geselecteerd en ontwikkeld door makers die deze visie ook nastreven. Huidverzorging voor zeer gevoelige (kinder)huiden, is niet zo gemakkelijk te vinden. De meeste producten zijn o.a. sterk geparfumeerd en drogen de huid uit waardoor ze niet geschikt zijn.

Uiteindelijk is het gelukt om het juiste product te vinden. De producten, ontwikkeld door de Italiaanse Paola. Paola, inmiddels ontwikkelaar van drie technisch hoogstaande cosmetica merken, echtgenote en moeder van drie kinderen, had een droom. Zij wilde producten ontwikkelen die haar terugbrengen naar haar onbezorgde kindertijd in Toscane, met lange wandelingen in de natuur waar zij de aromatische geuren en de kracht van planten in het herstellen van uiterlijke en innerlijke balans ervoer. Haar droom is ook in mijn droom, Streven naar het beste voor de huid, in de breedste zin van het woord. Daarom past deze filosofie zo goed bij de Skin Store. Na vele onderzoeken is het haar gelukt om producten te produceren met maar liefst 99% natuurlijke oorsprong. Tevens zijn deze vegan, vrij van discutabele ingrediënten en ecologisch geproduceerd, waardoor het product zelfs het ISO 16128 certificaat heeft ontvangen.

Mevrouw haar kleindochter en dochter zijn inmiddels door (o)ma verwend met diverse producten en zijn daar erg blij mee. Wat een prachtig vak heb ik toch, hier doe je het toch voor.

Stralende groet Périne