Heerlijk weer, lekker erop uit, laat de vakantie maar beginnen. De maand juli is voor vele van ons de maand om op vakantie te gaan. Maar hoe bereid je het beste de huid voor en hoe verzorg je de huid het beste. In deze column daarom een paar praktische tips op een rijtje.

Zonneallergie
Ondanks dat we de afgelopen weken in Nederland prachtig weer hebben gehad, blijft het belangrijk om de huid voor te bereiden, te beschermen en te verzorgen. Doordat we meer buiten zijn krijgt de huid automatisch meer zonuren, wordt er vaak meer gezwommen en gedoucht. Allemaal externe invloeden die veel impact hebben op de huid. Door diverse redenen komt ook zonneallergie steeds meer voor. Vaak wordt gedacht dat dit alleen door de warmte van de zon wordt veroorzaakt, maar dat is het niet alleen.

Bij zonneallergie reageert de huid overgevoelig op UV-straling (Ultraviolette straling) en dat ontstaat meestal als de huid nog niet (voldoende) gewend is aan zonlicht. Maar ook het gebruik van verkeerde zonnebrandproducten kan ervoor zorgen dat de huid een reactie op de zon geeft. Hieronder enkele tips ter voorbereiding op de zon;

*          wees alert met het gebruik van een intensieve peeling en/of scrub. Doordat de peeling versnelt de dode huidlaag van de huid haalt, kleurt deze sneller, maar is ook veel zongevoeliger.

*          breng een half uur voordat de huid met de zon in aanraking komt, zonnebrand op. Laat deze vervolgens deze goed intrekken.

*          voor een betere bruining, bescherming en ondersteuning van de huid, kan het supplement Bronzestim zeker helpen. Dit supplement is gemaakt van lichaamseigen bouwstoffen en gestandaardiseerde plantenextracten, volgens de GAP-, GMP-, HACCP-norm.

Tips voor in de zon en daarna

*          vermijdt zoveel mogelijk directe blootstelling aan de zon tussen 12 en 15 uur

*          het verschil in bescherming tussen factor 30 en 50 is slechts 2%. Om de factor te krijgen die op de verpakking staat, moet er voldoende op huid worden aangebracht.

*          breng tenminste iedere twee uur opnieuw het zonneproduct aan op de huid en altijd na het zwemmen.

*          voelt de zon branderig op de huid? Dat is een teken dat de huid aan het verbranden is en om extra bescherming vraagt. Het beste is om uit de zon te gaan en de huid direct te verzorgen.

*          nadat de huid met de zon in contact is geweest, altijd aftersun aanbrengen.

Handig om extra mee te nemen

*          hydraterende huidverzorging. Serum, dagcrème (eventueel met SPF erin) en nachtverzorging.

*          verzachtend gezichtsmasker.

*          voedende bodycrème (voor na de aftersun)

*          wit shirt en hoedje

 

Ik wens iedereen heerlijke zomermaanden toe en voor vragen over de huid en de zon geven mijn collega’s en ik uiteraard graag een persoonlijk zonadvies.