Natuurlijk is het meest voor de hand liggende antwoord de juiste huidverzorging en zonbescherming, maar inmiddels kijken we veel verder dan dat. Regelmatig heb ik in mijn column geschreven over het feit dat een betere huidconditie niet alleen lukt met huidverzorging, daar is veel meer voor nodig. Gezondheid van binnenuit, met o.a. de juiste voeding en Nutriceuticals en het juiste gevoel vanuit c.q. voor en over jezelf. Als deze drie punten in balans zijn, is je huid op zijn mooist. Nu de vakantietijd aanbreekt, is dit het moment dat veel van deze punten automatisch gaan.

In mijn praktijk richten we ons deze maanden extra op energie. Energie voor de huid d.m.v. behandelingen, zoals LED, die de huid door gebruik te maken van verschillende kleuren in combinatie met infraroodtherapie, een mooie boost geeft. Het zorgt na meerdere keren gebruik voor herstellende energie, betere doorbloeding, verbetering van de huidcellen en stimulatie van celmetabolisme (energie). Ook Mesotherapie is een voorbeeld perfecte behandeling die de huid een energie-boost geeft. Door gebruik te maken van een peptidencomplex met vitaminen, mineralen en aminozuren, wordt de werking van collageenvormende cellen (fibroblasten) gestimuleerd en het hyaluronzuur herstelt de vochtbalans. Met de juiste ondersteunende producten voor thuis, blijft de huid het beste het resultaat vasthouden. Dit is ook tijdens de vakantie prima te doen.

Tijdens mijn vakantie vind ik het heerlijk om rustig aan te doen, maar bewegen hoort er voor mij ook bij. Een paar keer per week zorg ga ik in de ochtend hardlopen of naar het fitnessgedeelte in het hotel waar ik ben. Ik voel mezelf hierdoor de hele dag veel fitter, maar merk ook dat ik minder behoefte heb aan suikers. Om meer energie (en gezondheid) uit het lichaam te halen, heb ik boekhandel Mondria gevraagd of ze voor deze zomer(vakantie)tijd enkele boeken wilt selecteren voor Périne Skin Store. We hebben dan ook leuke boeken die gemakkelijk te lezen zijn, met heerlijke (eenvoudige) recepten en waarin ook een haalbaar bewegingsprogramma aanbod komt, zodat ook het lichaam in de juiste energiebalans blijft.

Voordat ik u een hele fijne en energie volle zomer(vakantie) wens, wil ik toch nog kort enkele zonnetips geven.

– 1 ml zonnebrand per cm2 geeft pas de bescherming die op de verpakking staat. (Dit betekent dus echt ruim smeren).

– gebruik een zonnebrandproduct met een breed zonnebrandspectrum en een minerale (fysische) Uv-filter.

– eerst verbranden en daarna pas bruin worden, is absoluut slecht voor de huid!

– de kinderhuid is helemaal kwetsbaar. Naast het royaal insmeren is kleding van groot belang (ook in het water)

– vermijd de zon tussen 12.00 en 15.00 uur.

– verwijder na het zonnen uw zonnebrandmiddel en verzorg uw huid met een hydraterende aftersun.

– TIP: KWF heeft een speciale zon app.

Wees extra alert op uw huid en wilt u uw zonverzorging laten controleren of tips over makkelijke huidverzorging tijdens de vakantie? Kom dan gerust langs in onze Skin Store. Wij adviseren u graag.