Wauw, wat een avond. Terwijl ik deze column schrijf, schijnt de zon door mijn raam en ben ik nog heerlijk aan het nagenieten ondertussen denkend aan gisterenavond (zondag 21 april). De avond waarop dé prijs in de beauty-branche werd uitgereikt, de Beauty Award.

Professioneel
Toen ik in 1986 aan mijn opleiding begon, kreeg ik vaak dezelfde opmerkingen. Oh wat leuk, lekker met make-up aan de gang en wat masseren. Mijn intentie om met de opleiding te beginnen was echter helemaal niet dat ik iets met make-up wilde doen. Ik wilde juist meer over de huid te weten komen, leren wat je als specialist allemaal voor een huid kan betekenen en hoe je dat moet doen. Masseren heb ik altijd één van de leukste onderdelen van de opleiding gevonden en heb daarna dan ook nog een aantal andere massagetechnieken aangeleerd. Met Make-up had ik persoonlijk wat minder en ook al heb ik daar ook nog een aantal aparte trainingen voor gevolgd, het is niet mijn ding. Het is echt een vak apart dat helaas vaak onderschat wordt.

Maar zoals gezegd, de huid vind ik echt enorm boeiend. In de ruim 30 jaar dat ik nu in het vak actief ben, vind ik het dan ook heel goed om te zien dat er door de schoonheidsspecialistes duidelijkere keuzes worden gemaakt. Kies je voor huidverbetering of juist voor huidverzorging. Allebei goed voor de huid, maar totaal verschillend en kennis en kunde.

Beauty Award
De jaarlijkse uitreiking voor de Beauty-Award is al een aantal jaren en in 2013  mocht ik deze award samen met mijn team winnen voor beste salon van Nederland. Een eervolle prijs, omdat de deelname uit verschillende rondes (met een duur van ruim een half jaar) bestaat en de 5-koppige jury onafhankelijk is. Dit jaar ben ik voor de 5e keer gevraagd om zelf jurylid te zijn. Vakinhoudelijk en bedrijfsstrategie is hetgeen ik jureer. Er zijn 8 categorieën en dus sinds zondagavond, 8 professionals uit het vak, die dit jaar de titel mogen dragen en laten zien dat schoonheidsspecialiste zijn, echt een vak is. Ik ben dan ook oprecht trots en dankbaar dat ik hieraan mag bijdrage.

Huidverzorging
Terwijl de zon dus naar binnen schijnt, denk ik aan het dubbele gevoel dat de zon geeft. De aanmaak van vitamine D is enorm belangrijk en ook het goede gevoel, mag niet onderschat worden. Toch is de juiste zonverzorging voor de huid erg belangrijk. Ga voor een goed huidadvies naar de huidprofessionals, huidtherapeut en/of schoonheidsspecialist, want zij hebben daarvoor geleerd. Met de komst van SKIN register en de beide brancheorganisaties, kan mijn vak ook echt een professioneel vak blijven. En natuurlijk de Beauty Award draagt daar ook aan bij. Een vak waar ik iedere dag nog volop van geniet.

Stralende groet

Périne