Heerlijk de lente. De zon schijnt naar binnen en de ramen gaan wijd open. De lente; de tijd voor de schoonmaak en een frisse wind door het huis. Eigenlijk is dit voor de huid net zo. Een schoon, fris en stralend gevoel en uitziende huid, dat is wat we graag willen. Echter hoort daar wel een grondige reiniging aan vooraf te gaan. Pas als alles tot in de kleinste hoekjes is schoongemaakt neemt de huid alle werk- en voedingstoffen die je hem aanbiedt daadwerkelijk op.  Dagelijks 2 maal per dag reinigen is dus geen overbodig luxe, maar een logische stap om ervoor te zorgen dat de huid verzorgt blijft.

Het reinigen van de huid kan op verschillende manieren, echter is het doel hetzelfde. Een veel gestelde vraag die wij in de salon krijgen gaat hierover. Als ik geen make-up op heb, moet ik dan ook mijn huid schoonmaken? Om in bovenstaande trend van de voorjaarsschoonmaak te blijven, vergelijk ik het vaak met het wassen van de ramen. Als je dit ’s morgens doet en je gaat vervolgens ’s avonds met je vinger over het raam heen, zie je dat de vinger vuil is. Dit vuil komt natuurlijk ook op de huid. Gelukkig heeft de huid van nature een prima bescherming, echter is het hedendaagse milieu zo vervuild dat er te veel vuil op de huid komt. Ook de vraag over het reinigen met water wordt vaak gesteld. Water is geen reinigingsproduct, denk maar aan afwasmiddel. Als de vuile borden schoon moeten, gebruik je ook niet alleen water.

Er zijn veel soorten reinigingsproducten. Sommige kunnen los gebruikt worden en bij sommige is het nodig om een lotion te gebruiken. De lotion dient ervoor om de laatste restjes lait van de huid te verwijderen (lait lost namelijk niet volledig in water op) en om de zuurtegraad van de huid te herstellen. Na deze zo genoemde oppervlakte reiniging, bestaan er ook diverse dieptereinigingen. De dieptereiniging is ervoor bedoeld om losliggende huidcellen van de huid sneller te verwijderen en de huid intensiever schoon te maken. Het voordeel van deze producten is, dat de huid er direct mooier uit gaat zien en beter in staat is om werkzame stoffen op te nemen. Na een goede reiniging is verzorging belangrijk, zoals een serum met crème of een intensief masker.

In bijbehorend filmpje laten wij zien hoe een voorjaars boost in de salon gaat. Een heerlijke voorjaars boost die de huid weer laat stralen.