De zomer komt eraan…Zomerkleding uit de kast. Laat het mooie weer maar komen! Blote armen en benen, zon, zee, strand. Dit is ook de tijd waarin er veel vraag is naar lichaamsbehandelingen. Heerlijke massages, waarover ik in mijn vorige columns heb geschreven, lichaamspeeling, pakkingen en speciaal behandelingen tegen bijvoorbeeld verslapping en cellulite.

Naast het lezen van de vakbladen, gaan wij twee keer per jaar naar de vakbeurs. Daar zien we de nieuwste ontwikkelingen en innovaties in de beautybranche. Met specifieke vragen, vanuit onze cliënten, op zoek naar resultaatgerichte behandelingen voor lichaam en gezicht, lopen wij de beurs over. De trend in bodybehandeling zet zich voort. Heel positief vind ik dat well-being en een goede en gezond leefstijl een veel besproken onderwerp is. Onze speciale inspiratieavonden w.o. Beauty & Good Food en Move Your Skin die wij samen met Mart Gillis en Petra Taal hebben georganiseerd, waren dan ook een groot succes en worden dit najaar vervolgt. Dit alles zorgt ervoor dat de verzorging van het lichaam, echt bij het dagelijks ritueel gaat horen.

Al vele jaren werken wij bij het geven van lichaamsbehandelingen o.a. met apparatuur voor lymfedrainage en spierstimulatie. Twee jaar geleden is daar ook een radiofrequentie apparaat bij gekomen en worden veel behandelingen ondersteunt met manuele bindweefselmassage. Maar de ontwikkelingen gaan door en de vraag vanuit de markt wordt meer en specifieker. En dat maakt mijn vak nu mede ook zo interessant. Over de beurs heen lopen en denken, wat is de vraag en vind ik de geschikte oplossing in het aanbod die er is.

Sinds een paar weken zijn wij in het bezit van onze nieuwste trots. Een geavanceerd apparaat dat verschillende technieken met elkaar combineert. Combinaties die elkaar verstreken, waardoor je specifieker, individueler en plaatselijk kan werken zowel voor lichaam als gezicht.

Voordat je de lichaamshuid voor een speciaal doel wilt behandelen, is een voorbehandeling belangrijk. Wij doen dat d.m.v. lymfedrainage. De druk en de beweging bij lymfedrainage is laag en het tempo rustig en ritmisch. Lymfedrainage heeft als doel het lymfestelsel te activeren waardoor vocht en afvalstoffen sneller worden afgevoerd; daarnaast verbetert de werking van het afweersysteem. Een bijzonder effect van lymfedrainage is het in balans brengen van het zenuwstelsel, het dempt namelijk de orthosympaticus waardoor de parasympaticus beter tot zijn recht kan komen; een pijn dempend effect. Tevens kan het verlichting geven bij sommige typen oedeem. Kortom, een belangrijk onderdeel van de behandeling, omdat dit zorgt dat het weefsel daarna in staat is om beter te reageren op het vervolg van de behandeling.

Laat de zomer maar komen, wij zijn er klaar voor. In mijn volgende column vertel ik u over de bindweefselmassage. Een mooie intensieve massage voor gezicht en lichaam die zowel manueel als mechanisch kan worden toegepast.