Sinds een paar weken zijn wij in het bezit van onze nieuwste trots. Een geavanceerd apparaat dat verschillende behandeltechnieken met elkaar combineert. Combinaties die elkaar verstreken, waardoor je specifieker, individueler en plaatselijker kunt werken zowel voor lichaam als gezicht. In mijn vorige column heb ik een korte uitleg gegeven over het belang van een goede lymfedrainage dat met dit apparaat uitgevoerd kan worden.

Lymfedrainage heeft als doel het lymfestelsel te activeren waardoor vocht en afvalstoffen sneller worden afgevoerd; daarnaast verbetert de werking van het afweersysteem. Doordat het lymfatisch systeem door deze massage geactiveerd wordt, is de uitwerking van de vervolg behandeling ook intensiever.

De bindweefselmassage is zo’n vervolg behandeling en kan zowel manueel als mechanisch uitgevoerd worden. Beide technieken hebben hun voordelen en het is de keuze aan de specialist welke methode haar voorkeur heeft om een huidprobleem aan te pakken. De mechanische bindweefselmassage wordt uitgevoerd met een innovatief systeem dat in staat is de microcirculatie van de behandelde weefsels te stimuleren. Daarnaast stimuleert het tevens de celstofwisseling , waardoor de afvalstoffen worden verwijderd. Het speciale handstuk, waarmee de bindweefselmassage wordt uitgevoerd, creëert een vacuüm. Het effect van het vacuüm op de bovenste huidlagen is dat de onderliggende lagen vrijgemaakt worden en de circulatie sterk geactiveerd. Zowel het bindweefsel als het vetweefsel wordt gestimuleerd door deze massage, hetgeen een zeer positief heeft op het resultaat. Naast bovengenoemde, heeft de bindweefselmassage nog meer voordelen. Door de intensiteit van de massage, worden werkstoffen beter door de huid opgenomen, de fibroblasten gestimuleerd om collageen aan te maken, krijg je een verbetering van littekens, huidstructuur, huidteint en een vermindering van cellulite, lijntjes en rimpels.

Cellulite is een veel voorkomend huidprobleem. De bindweefselmassage is een hele goede (aanvullende) behandeling tegen cellulite, daarom iets meer achtergrond informatie hierover.

Cellulite wordt veroorzaakt door de slechte doorbloeding in de dermis. (De Dermis of lederhuid is een laag bindweefsel die onder de opperhuid ligt). Door de slechte doorbloeding gaat het bindweefsel verkleven en de vetcellen uit de subcutis (onderhuids bindweefsel) “kruipen” naar boven en kapselen in. Cellulite heeft dus te maken met de derde huidlaag (subcutis) die dient als stootkussens voor je lichaam.

Onder de subcutis liggen de spieren en de grotere vetcellen. Deze vetcellen worden groter als je meer eet dan het lichaam verbrand waardoor de bloed en lymfevaten dichter worden gedrukt (bij afvallen gaat dit vet weg). Dit is ook de reden waarom slanke meisjes / dames last van cellulite kunnen hebben. De bindweefselmassage heeft dus een positief effect op de huid, omdat zowel de afvoer cq. doorbloeding wordt gestimuleerd en de verklevingen los worden gemaakt.
Nieuwsgierig hoe zo’n behandeling eruit ziet? In bijbehorend filmpje is goed te zien hoe de mechanische lymfedrainage en bindweefselmassage in zijn werk gaat.

Meer lezen over de So-up reloaded? Klik dan hier!