Al ruim een jaar ben ik samen met mijn collega’s druk bezig met het uitwerken van een geheel uniek concept en dit voorjaar gaat het er dan echt van komen; Périne 2.0. Om dit goed te kunnen doen volg ik nog nauwkeuriger dan anders, alle ontwikkelen in en rondom de beautybranche en kijk ik wat ik wel en niet kan inzetten om Périne 2.0 een succes te laten worden. Een onderdeel om mijn informatie te verkrijgen was om een bezoek te brengen aan de Cosmoprof Worldwide in Bologna half maart. Dit is Werelds toonaangevende vakbeurs in Europa voor de hele cosmetica- en professionele schoonheidsindustrie. Het evenement waar al het nieuws wordt gelanceerd op het gebied van product of dienst op de wereldmarkt voor schoonheid. De hallen; COSMO Perfumery & Cosmetics en COSMO Hair, Nail & Beauty Salon, waren zeker op dit moment a place to be voor mij.

Keuzes maken wat je wilt zien

Voor het uitwerken en het uiteindelijk inzetten van mijn nieuwe concept heb ik hulp ingeroepen van buitenaf. Wat is dat leuk en inspirerend! Ondernemers en vak-fanaten die hun passie met mij delen, waardoor ik een kijkje kan nemen in een hele andere wereld. Een trendanaliste die wereldwijd presentaties geeft op congressen en grote bedrijven input geeft over de mogelijkheden die de toekomst kan bieden. Zij inspireert mij enorm en heeft mij o.a. in contact gebracht met een styliste die snapt wat ik wil uitstralen met Périne 2.0. Hierdoor heb ik geleerd waar ik naar moest kijken, zodat de Cosmoprof mega beurs niet alleen een ‘speeltuin’ voor mij is, maar dat ik ook echt gericht ging kijken en dingen niet bekeek waar mijn focus niet moest liggen. Op de Cosmoprof beurs heb ik, samen met één van mijn collega’s, daarom gericht gesproken met diverse mensen in stands, maar ook daarbuiten, die mij hebben geleerd en veel informatie hebben gegeven over onderwerpen die voor mij relevant zijn.

Wat heb ik gespot

4 dagen ben ik in Bologna geweest. Dagen die voor mij echt inspirerend zijn geweest en mij mogelijkheden lieten zien voor de toekomst van mijn bedrijf. Zo waren er veel stands met allerlei soorten apparatuur voor lichaam en gezicht. Bij producten zie je dat Vegan en Eco veel aandacht krijgt, maar ook intensievere werkende producten met waardevolle ingrediënten voor de huid. Een mooie afdeling op de beurs vond ik de hallen voor fabricage. Heel veel herkenbare verpakkingen, de werkingen met robots en machines die ervoor zorgen dat de productie goed kan verlopen.

Kortom

De Cosmoprof is heel interessant en het heeft mij gebracht wat ik er zocht. Laat Périne 2.0 maar komen! Mijn collega’s en ik hebben er zin in om dit unieke concept dit voorjaar in Mijdrecht te lanceren.