Vol enthousiasme ben ik in 1986 aan de opleiding voor schoonheidsspecialiste begonnen. In die tijd was het vooral de particuliere opleiding waar het diploma werd gehaald.  Ik koos echter voor de, destijds nieuwe, regulaire opleiding; MDGO-UV (de huidige ROC). Na drie jaar behaalde ik het diploma schoonheidsspecialiste, pedicure en middenstand en ging ik veder met de vervolgopleiding. Een twee jarige opleiding die bevoegdheid gaf om les te mogen geven en behandelingen voor de ziektekostenverzekeraar. Nog steeds vind ik het heerlijk om mezelf te blijven ontwikkelen in alles wat (in)direct met mijn vak te maken heeft. Maar wat is er veel veranderd in de afgelopen jaren door de kennis en inzichten die nu bekend zijn.

Veranderingen

Werd het vak schoonheidsspecialiste vroeger m.n. geassocieerd met make-up en ontspanning, nu worden er veel meer soorten behandelingen gegeven. Naast technische ontwikkelingen zijn er ook inzichten gekomen over diverse invloeden van buitenaf en/of vanuit het lichaam met betrekking tot de huid. Invloeden zoals voeding en algemene gesteldheid, is over het algemeen wel bekend, maar dat de huid ook een weerspiegeling is van de algemene gezondheid, is minder bekend. Zo komt er steeds meer uit onderzoeken naar voren dat mond-/gebitsproblemen ook huidziektes kan veroorzaken. Huidziektes ten gevolge van bijvoorbeeld ontstekingen in de mond, of bepaalde metalen. Maar ook kunnen bepaalde geuren (denk aan bijvoorbeeld chloordampen, milieuvervuiling) of bepaalde stoffen die op de huid worden aangebracht (zoals in bepaalde zonnebrand en make-up) voor de huid belastend zijn en een reactie veroorzaken.

Start van Périne 2.0

Een mooie ontwikkeling in de maatschappij is de bewustwording m.b.t. mens – milieu en andersom. Eco vriendelijk, wordt steeds belangrijker evenals meer aandacht voor jezelf, elkaar en de wereld. Mede hierdoor ben ik ruim anderhalf jaar geleden begonnen met het ontwikkelen van een geheel nieuw concept voor de Nederlandse markt in de beauty-branche. Op 22 juni a.s. laat ik, samen met mijn collega’s, trots het resultaat zien van dit unieke concept in mijn bedrijf zien. Instituut Périne wordt; Périne, Dat is andere huid, en daarbinnen wordt de huidige Skin Store omgezet naar Périne Skin Store. Een winkel voor alles op het gebied van natuurlijke huidverbetering, waar men binnenstapt om even uit de hectiek van alle dag en in een ontspannen ambiance verrast te worden door producten die op verschillende manieren bijdragen aan een betere huid. Om het beste assortiment samen te stellen hebben wij contacten in diverse landen gelegd en vele (vak)beurzen bezocht. Ook met ondernemers uit de regio, die producten in hun assortiment hebben die tot deze categorie behoren, zijn we een samenwerking aangegaan. Alle producten zijn uiterst zorgvuldig geselecteerd op hun bijdrage aan een betere huid én hun bijdrage aan een betere wereld.

Mijn collega’s en ik verheugen ons erg op 22 juni en alles wat daarna gaat komen, u bent van harte welkom!