Anneke is Périne-specialiste van vrijwel het eerste uur: zij is de allereerste medewerker die Périne Heerooms,  van het gelijknamige huidinstituut Périne, in dienst nam toen zij vijfentwintig jaar geleden voor het eerst toe was aan uitbreiding. Omdat Anneke komende maand dus al 25 jaar meedraait in de Mijdrechtse schoonheidssalon zet haar werkgever haar graag in het zonnetje. Ter ere van haar jubilaris nodigt Périne; dat is andere huid, haar klanten uit om op vrijdag 15 en zaterdag 16 september de favoriete behandelingen te ondergaan van Anneke voor het symbolische bedrag van € 25. Dit hele bedrag wordt vervolgens geschonken aan het goede doel dat Anneke hiervoor heeft gekozen, namelijk KiKa; ten gunste van kinderen met kanker.

Ter gelegenheid van haar 25-jarig jubileum hebben wij haar geïnterviewd.

Anneke, je werkt nu 25 jaar bij Périne; dat is andere huid aan de Genieweg in Mijdrecht. Binnenkort bereik je de pensioengerechtigde leeftijd. Hoe ziet jouw loopbaan eruit?

Hoewel ik altijd geïnteresseerd ben geweest in huid en verzorging ben ik ooit begonnen als kleuterleidster. Mijn moeder werkte ook met kinderen, vandaar denk ik. Een moeder van een van mijn kleuters was schoonheidsspecialiste en zij heeft mij gestimuleerd om, toen de school waarvoor ik werkte moest inkrimpen, ook dit vak in te gaan. Hoewel ik het werken met kinderen ook leuk vond was deze stap me vanaf het eerste moment op het lijf geschreven. Ik ben opgeleid aan een van de – toen alleen nog maar – privéscholen in Bilthoven en kwam via een klein aantal omwegen bij Périne terecht. Eerst alleen voor de zaterdagen, maar dat werden algauw meer dagen. En dat bevalt me nog steeds!

Wat vind je het leukste aan het werken bij Périne?

Vanaf het allereerste moment klikte het met Périne: ze is een op- en top vak- en zakenvrouw! Ze is vooruitstrevend, volgt de ontwikkelingen in het vak op de voet, is kritisch en wil altijd het beste voor de klant. In al deze aspecten neemt ze ons, haar team, steeds mee. Daarnaast vind ik het heerlijk om met een klant samen naar iets toe te werken: een mooie en gezonde huid. Bij Périne beschik ik over de beste apparatuur en de werkzaamste producten: voor een schoonheidsspecialiste het mooiste gereedschap om te doen waar je goed in bent.

Welke veranderingen ben je in de loop der jaren zoal tegengekomen in je vak?

Het werken met apparatuur is echt wel onderdeel geworden van de behandeling: door het vakkundig inzetten daarvan kun je zoveel meer bereiken dan alleen met je handen! En het comfort van het ondergaan van die behandelingen met apparatuur is de laatste jaren sterk verbeterd. Was het vroeger soms echt pijnlijden, nu zijn die behandelingen bijna net zo ontspannend als de manuele.

Je hebt in die 25 jaar vast veel hoogtepunten meegemaakt. Kun je er een aantal noemen?

Oh ja! Eén van die hoogtepunten was het winnen van de Beauty Award: de onderscheiding voor Beste Salon van Nederland. Wat was dat spannend zeg! Vooral toen bleek dat we genomineerd waren. Prachtig gekleed in gala gingen we met zijn allen in de limousine naar de uitreiking in de studio’s in Hilversum. We hoefden eigenlijk niet meer te winnen, het was zo al feest genoeg. Maar het was natuurlijk wel een schitterende kroon op ons harde werken en het continu hooghouden van de kwaliteit van onze behandelingen.

En met het 25-jarig bestaan van de zaak een geweldig feest voor onze klanten met een fantastisch optreden van de groep OG3NE. Maar het mooiste was misschien wel de opening van ons nieuwe pand aan de Genieweg 8: het doorknippen van het lint door de vader van Périne. Haar ouders hebben Périne altijd enorm gesteund en waren supertrots op haar. En als je al zo lang meeloopt word je vanzelf ook een beetje familie, dus ik voelde dat helemaal mee!

Volgens de Nederlandse norm mag je binnenkort met pensioen, weet je al wat je dan gaat doen?

Nou, stoppen met werken daar wil ik voorlopig nog even niet aan denken, daarvoor houd ik te veel van mijn vak. Ik blijf voorlopig nog werken bij Perine, maar wel voor minder uren dan ik nu doe. Daar ben ik heel gelukkig mee. Daarnaast ga ik mijn extra vrije tijd benutten om lekker te lezen, reizen en te genieten samen met mijn lieve man Erik!

Feestelijkheden
September staat Instituut Périne helemaal in het teken van het jubileum van Anneke. Anneke heeft ervoor gekozen om dit te willen doen door twee speciale dagen te organiseren met haar favoriete behandelingen en producten. Op vrijdag 15 september voor diverse behandelingen voor slechts 25 euro (waar natuurlijk ook diverse kortingen op producten zijn) en zaterdag 16 september. Op deze dag gaat de make-up specialiste van Périne 2 workshops geven met de favorieten make-up producten van Anneke. Ook voor deze workshop zijn de kosten 25 euro p.p. en eveneens gaat dit geld volledig naar het, door Anneke gekozen goede doel, Kika.

En daarna… daarna wordt Anneke extra in de watten gelegd en wordt zij getrakteerd op een paar dagen met Périne naar Barcelona. De salon zal daarom ook op dinsdag 19 september gesloten zijn.

Voor aanmeldingen of meer info over de behandelingen en/of make-up workshop; Anneke Favoriet’s kun je contact met ons opnemen.