Maandag 16 maart

‘Met pijn in ons hart hebben wij de beslissing genomen om per direct de salon tijdelijk te sluiten’. Met deze zin, opende ik, net als vele andere van mijn collega’s en andere ondernemers, het bericht naar mijn klanten toe. Het was op dat moment nog niet duidelijk of beautysalons onder de genoemde categorieën van de RIVM vielen. Wel was duidelijk dat binnen de huidige regelgeving het niet meer mogelijk was om de behandelingen op de kwalitatief hoogwaardige en verantwoordelijke manier uit te voeren. Onze Skin Concept Store konden we, op een verantwoordelijke manier, gelukkig nog open houden.

Dinsdag 17 maart
Vandaag en morgen gaan we in kleine ploegjes het pand helemaal schoonmaken en alle badjassen, dekens enz. wassen. Klaar om, na de tijdelijke sluiting, zo snel mogelijk weer ons werk te kunnen doen waar we zoveel passie voor hebben. Ondertussen heb veel contact met andere salons, leveranciers en vakbladen. Ik ben druk bezig om plannen op te stellen voor de komende periode. Met een dubbel gevoel nemen mijn collega’s en ik afscheid van elkaar.

Donderdag 18 maart

Met een brok in mijn keel loop ik daar de salons. Alles is zo leeg en het is zo stil. Gelukkig heb ik genoeg te doen in de Skin Concept Store. De speciale items die ik voor klanten aan het bedenken ben, hebben inmiddels vaste vormen gekregen. Ik heb met mezelf afgesproken om positief vooruit te blijven kijken. De gedachte geeft mij, hoe raar ook mag klinken, extra energie die ik nu nodig heb.

Vrijdag 19 maart

De eerste online trainingen zijn inmiddels vanaf huis gevolgd en mijn collega’s vinden het heerlijk om te doen. Ondertussen brainstormen we met elkaar wat we nog meer kunnen bedenken om er toch voor onze klanten te kunnen zijn. Hele creatieve en originele dingen komen voorbij, wat bof ik toch met zo’n team!

Maandag 23 maart

De overheid heeft vanavond nieuwe maatregelen aangekondigd, waarvan we allemaal hopen dat deze positief uitwerken. Wat een dubbel gevoel geeft alles! Naast de bizarre periode in de zorg qua verpleging en zieke mensen, zijn er zowel landelijk als plaatselijk prachtige initiatieven en ik zie iedereen vechten voor zijn werk en bedrijf. De lokale ondernemers hebben hun dorpsgenoten nu nog meer dan ooit nodig om hun hoofd boven water te kunnen houden. Samen werken, snel schakelen en vooruit denken, zonder het doel, de zorg voor elkaar en gezondheid, uit het oog te verliezen, dat zijn voor mij op dit moment de sleutelwoorden. Ik wens iedereen dan ook veel sterkte, liefde en warmte voor elkaar in deze bijzondere tijd en natuurlijk een goede gezondheid in alle opzichten.