Herken je dat trekkerige gevoel? Alsof je huid een maatje te klein aan het worden is? Helemaal niet zo gek, want ook de lucht is op dit moment erg droog en onttrekt vocht aan je huid. En dat het deze week een paar druppels regent zal daar helaas niet zo heel veel aan veranderen. Is het, behalve dat het niet prettig aanvoelt, eigenlijk verder een probleem dat je huid zo vochtarm is?

Helaas is dat inderdaad zo. De vochtbalans van je huid is onderdeel van de totale weerstand van je huid. Het zorgt o.a. voor de juiste zuurgraad waarmee de microflora op je huid weerstand kunnen blijven bieden tegen de schadelijke invloeden van buitenaf. Zoals de zogeheten ‘vrije radikalen’: vervuiling in de lucht en zonlicht, maar ook de bacteriën waar onze huid mee in contact komt. Een goede weerstand van je huid geeft bacteriën minder kans om je huid te infecteren en bultjes, fijne lijntjes, schraalheid of ander ongemak te veroorzaken.

Hoe kun je de vochtbalans van je huid zo snel mogelijk weer op pijl brengen?

Om de vochtbalans van je huid zo snel mogelijk weer op orde te krijgen zouden we je het liefst een vochtherstellende behandeling geven. Omdat dat nu nog even niet kan hebben we de beste HOME HYDRA BOOSTERS  voor je op een rijtje gezet:

 

HOME HYDRA BOOSTER FACE by Périne

HOME HYDRA BOOSTER FACE

Vochtbooster kuur – dit is een serum dat het vochtvasthoudend vermogen van je huid verbetert, waardoor het minder vocht afstaat aan de omgeving. Daarnaast bevat het serum werkstoffen die de huid direct van extra vocht voorzien. Zo’n serum gebruik je als kuur twee keer per dag onder je dag- en nachtverzorging voor minimaal 14 dagen*.

Laat je inspireren welke vochtboosters door onze specialistes worden geadviseerd.
Bestel gemakkelijk online, in onze webshop, per mail (levering gaat dan sneller) of kom langs in onze Skin Concept Store.
Pascaud Hydrating Serum

Pascaud DNA ampullen

Murad Nutrient Watergel

Murad RevitalixirTM Recovery Serum

Murad Hydro Dynamic Quenching Essence

HydroPeptide Moisture Reset

Hydropeptide Hydra Flora

HydroPeptide Lip Service

Handig om overdag snel wat extra te hydrateren en te verfrissen;

Pascaud Rehydra Spray

Murad PreBiotic 3-in-1 MultiMist

HydroPeptide Somnifera Root Mist

HOME HYDRA BOOSTER BODY by Périne

HOME HYDRA BOOSTER BODY

Maak de huid van armen, benen en natuurlijk de rest van je lichaam weer zijdezacht met een body moisture-reset kuur: een intensief hydraterende bodymilk die je minimaal 14 dagen lang niet 1 keer, maar 2 keer per dag aanbrengt en inmasseert. Deze kuur start je met een intensieve bodyscrub om korte metten te maken met dode huidcellen en dit herhaal je in deze kuur om de 2 dagen* en niet te vergeten de unieke bad- en douchegel van 98% natuurlijke oorsprong, verrijkt met essentiële oliën die je huid niet alleen schoon en zacht maakt, maar ook hydrateert en kalmeert.

Heerlijke verzorgende body hydra producten zijn:
Decléor Gel Douche & Bain; vanaf € 14,50

Decléor Aroma Confort – Hydrating Body Milk vanaf € 33,00

Decléor Aroma Nutrition – Satin Softening Dry Oil € 44,50

Hydropeptide Firming Moisturizer

 

Algemene tips tegen een droge huid

– om voldoende vocht in te nemen (minimaal 1,5 liter water per dag)

– een deel van het in te nemen vocht te ‘eten’: rauwkost bevat veel vocht wat vervolgens ook langer in het lichaam blijft.

– niet te heet te douchen

– een reinigingsproduct te gebruiken dat de huid verzorgt, zacht reinigt én niet uitdroogt, zoals de unieke bad- en douchegel van Decléor. Dit product is 98% natuurlijke oorsprong gemaakt en verrijkt met essentiële oliën die je huid niet alleen schoon en zacht maakt, maar ook hydrateert en kalmeert.

– peel regelmatig je huid met een mild product. Voor het lichaam mag dat gerust 2 keer per week zijn

– gebruik na een peeling altijd een masker (voor je gezicht) en een voedende en verzorgende bodylotion/creme voor je lichaam

– gebruik een vochtregulerende verzorging en/of een vochtserum onder de dag/nachtverzorging

Heb je nog vragen over je huid? Neem gerust contact met ons op of kom langs, we geven je graag een persoonlijk advies!