Vanaf 1992 adviseert en behandelt Périne, eigenaar van het gelijknamige Instituut, Mijdrecht en wijde omgeving op het gebied van huidverbetering en anti-aging.  Dit jaar dus al 25 jaar! Inmiddels doet Périne dit samen met een team van enthousiaste en ervaren specialisten. Wij kijken samen met Périne in 5 vragen terug op de afgelopen 25 jaar én blikken vooruit!

 

WAAROM BEN JE DESTIJDS BEGONNEN MET EEN SCHOONHEIDSINSTITUUT?

In augustus 1992 begon ik mijn eigen praktijk onder de naam: Schoonheidssalon Périne, ik was toen 22 jaar. Daarvoor had ik bij een andere salon in loondienst gewerkt. Tijdens mijn werk daar ontwikkelde ik zelf een allergie. Dat was vervelend, maar wekte nog meer mijn interesse in de werking van de huid als orgaan dat ons beschermt. Ik ben mij toen verder gaan verdiepen in problemen met de huid. Naast het starten van mijn eigen salon heb ik veel aanvullende opleidingen en trainingen gevolgd die mij meer inzicht gaven in de verbinding tussen een gezonde huid, het lichaam en de leefstijl. De zogeheten holistische benadering. De huid is ons grootste orgaan en wanneer je goed voor jezelf zorgt zal je huid ook steeds meer in balans komen en zie je er goed uit. Dat is nog steeds de basis van mijn bedrijf zoals het nu is. Al mijn medewerkers zijn gespecialiseerd in huidverbetering.

WAT IS ER IN DE AFGELOPEN JAREN VERANDERD OP HET GEBIED VAN DE SCHOONHEIDSVERZORGING?

25 jaar geleden was een bezoek aan de schoonheidsspecialist er vooral een van ontspanning. Doordat ik mij ging richten op de mens als geheel merkte ik al snel dat ik als specialist veel meer kon doen. Naast het bieden van ontspanning en een verzorgde huid kon ik huidproblemen verhelpen en voorkomen. Het geeft veel voldoening om mensen te helpen met hun huid. In de loop der jaren heeft het hele beroep zich ook verder geprofessionaliseerd. Cosmetische innovaties en ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat we nu met producten en apparatuur kunnen werken die tot in de diepere huidlagen effectief zijn. Een goed advies bij het gebruik van deze producten is onontbeerlijk. Niet voor niets hebben wij elke ochtend een specialiste beschikbaar zodat men vrijblijvend kan binnenlopen voor advies.

WAT ZIJN DE HOOGTEPUNTEN IN JE LOOPBAAN?

Een van de hoogtepunten is zeker het winnen van de Beauty Award als beste schoonheidssalon van Nederland. Dat is een kroon op mijn werk. Door elke dag scherp te blijven op de protocollen en procedures lukt het ons ook om de kwaliteit op het niveau van de Beauty Award te blijven handhaven. De jury komt wat mij betreft nog elke dag langs: dat zijn namelijk onze klanten. Het absolute hoogtepunt vind ik het feit dat de meeste van mijn klanten van het eerste uur nog steeds bij ons komen.

HOE GA JE HET JUBILEUM VIEREN?

Het hele jaar staat bij ons in het teken van 25 jaar en het getal 25. Op Facebook starten we op de 25e  van elke maand een nieuw feestthema met een specifieke behandeling of een product in de spotlights. Verder is er een speciaal arrangement ontwikkeld waarvan elke huid spontaan gaat jubelen! Daarnaast doet iedereen mijn zijn of haar besteding vanaf 100 euro nu al mee aan een Superloting waarmee we in september het startsein geven voor een feestweek. En als klap op de vuurpijl zal op zaterdag 23 september een grote, feestelijke ontknoping volgen. We zijn er nu al heel druk mee, het hele team borrelt en bruist van de ideeën. Het belooft zeker weer een happening te worden die je niet wilt missen!

WAT KUNNEN WE NU EN IN DE TOEKOMST VAN INSTITUUT PÉRINE VERWACHTEN?

Wij gaan door met dat waar we goed in zijn: adviseren en behandelen van de huid! Met de opmars van het internet is de informatiestroom enorm gegroeid. Iedereen kan erbij. Maar daar moet je wel tijd voor en zin in hebben én de zin van de onzin kunnen scheiden. Waar het om je huid gaat nemen wij die taak van je over. Zie ons als je persoonlijke coach: we houden de laatste ontwikkelingen voor jou in de gaten en adviseren je wat bij jou en je wensen past. De huid(conditie) verbetering, het ageing proces van de huid begeleiden of huidproblemen aanpakken zoals acne, littekens, rimpels of pigmentvlekken. Samen gaan we kijken wat mogelijk is. Uw huid is onze Passie!