In mijn vorige blog; ‘Huidveroudering, kan ik daar iets tegen doen?’ eindigde ik met het volgende; Op dit moment ben ik weer een cursus aan het volgen over cosmetica ingrediënten. Ondanks dat ik dit al meerdere keren heb gedaan, blijft het super interessant en voor mij heel inspirerend. In mijn volgende column zal ik wat meer hierover vertellen. Nu we sinds 15 december wederom in een lockdown zitten, wil ik het onderwerp voor deze keer toch aanpassen en graag wat tips geven over de huidverzorging in deze periode.

Mondkapjes

Mondkapjes dragen is nu eenmaal een feit, maar wat doet dit met de huid. We merken in de praktijk dat dit heel verschillend kan zijn. Waar de een helemaal geen reactie krijgt, worden sommige huiden schraler. Dit laatste komt omdat de meesten mondkapjes  vaak licht over de huid schuren en de huid soms te lang wordt afgesloten. Zelfs wasmiddel kan effect hebben op de huid. Mijn tip is dan ook om de huid te reinigen met een milde cleanser en maximaal 1 keer per week een zachte scrub. Een milde cleanser is een cleanser die niet (te veel) schuimt en die geen trekkerig gevoel achterlaat op de huid. Als verzorgende dag- en nachtcrème adviseer ik een vollere crème.  Deze crème zorgt er dan voor dat de huid beter beschermt wordt tegen de schuring van het mondkapje. Als laatste is het goed om de juiste verzorging voor de lippen te gebruiken. Kies daarvoor een lipverzorging die geen paraffine of siliconen bevat, maar verzorgende vetten zoals Shea Butter.

Huiddesinfectie

We kunnen er niet omheen en het wordt overal aangemoedigd. Desinfecteer je huid en was je handen.  Het schoonmaken van je handen is natuurlijk heel belangrijk, maar het heeft ook een keerzijde. Doordat de huid continue met zeep in aanraking komt, wordt de zuurgraad van de huid verstoord. Gelukkig is de huid in staat om een heleboel te herstellen, maar heel veel intensief reinigen is slecht voor je huid. Maar wat kun je hier aan doen? Om de huid te beschermen is het goed om buiten handschoenen te dragen. Dit zorgt er in ieder geval voor dat de huid van de kou wordt geschermd. Een verzorgende handcrème is zeker must, maar ook een voedend handmasker is heerlijk voor de huid. Net als bij de lipverzorging, is het belangrijk dat de crème echt voed en niet afsluit. Heb je echter veel last van kloven, dan is het tijdelijk! gebruik van vaseline/paraffine crème fijn. Gebruik je dit echter te lang, dan zal de huid juist meer uit gaan drogen in plaats van opknappen

Online advies

Helaas is mijn praktijk ook tijdelijk gesloten door de lockdown. Maar heb je vragen over je huid, neem gerust contact met ons op. We kunnen dan videobellen en toch gericht advies geven.

Mijn collega’s en ik wensen iedereen, ondanks alles, fijne feestdagen en zorg goed voor jezelf, je huid en elkaar.

Warme groet
Périne