Innovatief, altijd op zoek naar veranderingen en verbetering om het beste voor de huid van de klant te bieden. Ook nu weet schoonheidsspecialiste Périne Heerooms op creatieve wijze haar klanten te voorzien van een innovatie in haar Mijdrechtse huidinstituut en Skin Concept Store.

Sinds deze week mogen schoonheidssalons weer open onder strikte voorwaarden en protocollen, nadat zij weken verplicht dicht waren als ‘contactberoep’. “Super fijn dat wij weer aandacht mogen geven aan de huid en de mens zelf”, zegt Périne Heerooms, eigenaresse van schoonheidsinstituut Périne, opgelucht. Des te meer in deze ‘huidarme’ tijden en de huidhonger die veel mensen ervaren door de verplichte social distancing van de afgelopen maanden.

Nieuwe methode van werken

Heerooms is zich terdege bewust dat de nieuwe werkwijze en de situatie sommige mensen angstig maakt, zeker als zij tot een risicogroep behoren. Heerooms: ”Voor wie het toch nog te spannend vindt om een behandeling te ondergaan, is het bij ons daarom ook mogelijk om een goede analyse van de huid te laten maken met 1,5 meter afstand.” De aan het huidinstituut verbonden Périne Skin Concept Store introduceert als eerste in Nederland de Magic Mirror. In de magische spiegel is een innovatieve technologie verwerkt, waardoor deze spiegel een deskundige, digitale huidanalyse maakt. “De klant gaat voor de spiegel staan en bedient deze zelf. De analyse wordt gemaakt en door de specialist uitgelezen, terwijl de klant erbij staat op voldoende afstand”, schetst de schoonheidsspecialist.

Uiterlijke verzorging en zelfvertrouwen

Huidverzorging en een goed zelfbeeld wordt in het licht van alle problematiek rondom het Coronavirus nog belangrijker. Het belang van uiterlijke verzorging draagt zeker in deze tijd bij aan een goed gevoel. “Het vele thuiszitten, het combineren van werk en zorg in vaak één ruimte en de stress om het ongrijpbare van de situatie kan leiden tot gevoelens van onzekerheid. Wanneer je spiegelbeeld dan die weerslag in een doffe, onrustige huid laat zien, kun je zomaar in een negatieve spiraal terecht komen met je zelfbeeld,’ ziet Périne. Om de huid op de juiste manier te verzorgen, is het goed te precies te weten wat de huid nodig heeft. De Magic Mirror scant de huid om vast te stellen hoe het met de huid gesteld is qua vocht, vet, elasticiteit, droogheid, et cetera.

Zelf meten, zonder aanraking

Zonder de spiegel daadwerkelijk aan te raken, kan de klant zelf zijn of haar huid door de spiegel laten analyseren. Vervolgens is direct zichtbaar waar de aandachtspunten zijn om te kunnen verbeteren: rimpels, fijne lijntjes, donkere kringen, donkere vlekken, ruwheid en poriën. “De analyse laat ook zien op welke punten de huid juist goed scoort. Een belangrijke positieve impuls omdat het eenvoudiger is om iets wat al goed is te onderhouden, terwijl daarnaast gewerkt wordt aan de aandachtspunten”, laat Périne enthousiast zien.

Indien gewenst kan Périne, of één van haar medewerkers uit het deskundige team met deze scan de klanten persoonlijk adviseren in de producten die het beste werken op de aandachtspunten. Op deze manier weet men zeker dat er thuis met de juiste producten wordt gewerkt. De klanten mogen zo vaak als ze willen zelf komen meten en zo de werkzaamheid van de producten op de huid zelf ervaren. Périne Skin Concept Store is ingericht om mét de 1,5 meter afstand-maatregel, toch een gevoel van beleving en genieten te ervaren.