Een mooie huid haal je niet alleen uit een potje. Regelmatig vertel ik in mijn blog over de inside; verzorging van binnenuit, outside; verzorging van buitenaf en zen-beauty; schoonheid van de brein ofwel de geest. En hoe beter deze drie, inside, outside en zen-beauty in balans zijn, hoe mooier de huid is.

Zen-beauty
Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer 88% van de mensen in Nederland stress ervaart en ongeveer 66% slaapproblemen heeft. Dit zorgt ervoor dat ons biologische klok, ofwel het Circadiaanritme, verstoort raakt. Het Circadiaanritme heeft een 24 uurs ritme en laat processen, zoals afscheiding van hormonen en metabolisme (stofwisseling) starten of juist eindigen. Zo vindt tussen 9 en 12 uur in de avond/nacht het maximale huidherstel plaats en tussen 9 en 12 uur in de ochtend de maximale huidbescherming. Begint rond 9 uur in de avond de Melatonine secretie en stopt deze rond half acht in de ochtend. Allemaal hele belangrijke processen die bijdrage aan de gezondheid en dus ook aan de gezondheid en mooiheid van de huid.

Stress-hormonen
Hormonen zijn belangrijk voor veel processen in het lichaam en deze worden beïnvloed door o.a. stress, ontspanning, temperatuur, licht, donker en voedselinname. Voor een goede nachtrust is het hormoon Melatonine heel belangrijk en voor een energievolle en wakkere dag is Cortisol belangrijk. Verlopen deze processen goed, dan is het lichaam overdag uitgerust en energievol en komt deze ‘s nachts goed tot rust. Het resultaat is een mooie uitgeruste look bij het wakker worden. Is het Circadiaanritme verstoord, dan ontstaan er verstoringen in bijvoorbeeld de huid, zoals vermindering van het huidherstel, verminderde opname van vitamine D en vroegtijdige huidveroudering.

Met de wetenschap hoe belangrijk het Circadiaanritme is voor de huid, heeft een van onze merken afgelopen week drie bijzondere producten uitgebracht. Capsules (geen slaaptabletten), een regenererende nachtcrème die de vermoeide en gestreste huid laat ontspannen en een geurstick om beter in slaap te vallen. De speciale behandelritueel maakt de beleving en het resultaat in de salon en thuis compleet en dit alles met als doel ontspanning om het Circadiaanritme weer in balans te brengen.

Op TV
Recent zijn wij gevraagd om mee te werken aan het programma ‘de schoonheidsspecialiste’. Hoe toevallig was het dat de dag voor de opnames de producten; ‘Circadian’ werden geïntroduceerd. We hebben snel het draaiboek aangepast, waardoor we ook deze behandelritueel konden laten zien. Zondag 26 juni rond 15 uur en zaterdag 2 juli rond 11.30 uur is de uitzending, waarmee wij hopen dat veel mensen geïnspireerd worden om het Circadiaanritme in de gaten te houden.

Stralende groet
Périne