Een gezellige, maar ook een chaotische tijd, dat hoor ik vaak zeggen als er over de decembermaand wordt gesproken. Veel dingen regelen, op werk het nodige afsluiten en allerlei activiteiten die voor en op school gedaan (moeten)worden. Alle drukte laat soms ook wat vermoeidheid op de huid zien. Daarom in deze laatste column van het jaar enkele handige tips en tricks om er tijdens de kerstdagen in korte tijd weer ‘top’ uit te zien.

Oogmasker
De ogen laten meestal als eerste de vermoeidheid zien. Een oogmasker is dan een ook een ideaal product om in huis te hebben. Je hebt oogmaskers als pads en een masker die je zo op de ogen legt. De oogpads moeten op een schone, droge huid direct onder de ogen worden aangebracht. Door peptiden en vaak ook collageen, ziet de huid er na 20 minuten direct mooier en strakker uit. Het oogmasker dat op de ogen wordt gelegd, geeft verkoeling en verzachting op de ogen. Dit is m.n. heel fijn als de ogen wat branderig aanvoelen.

Make-up Touch-up
Door de huid een extra glow te geven, ziet deze er meteen minder vermoeid uit. Glitter en Shiny zijn het toverwoord. Hierbij kun je denken aan een Hydro Glow. Dit product geeft een lichte stimulatie en tint waardoor de huid gaat stralen. Ideaal om door de foundation of dagcrème te gebruiken voor een highlight effect. Uiteraard is een losse Highlighter ook een perfect product om de juiste glow op de huid te krijgen. Een goede Highlighter bestaat uit ultrafijn diamantpoeder dat licht vangt en weerkaatst. Het bevat dus geen glitter en is daardoor geschikt voor alle leeftijden.

Een snelle look
Met bovenstaande is het mogelijk om in een korte tijd, snel en eenvoudig een mooie glow op de huid te hebben en ogen een minder vermoeide uitstraling te geven. Om de look met weinig producten af te maken, kun je heel gemakkelijk nog wat kleine aanpassingen doen. Dit kan bijvoorbeeld door de ogen iets sterker aanzetten met een oogpotlood en de kleur van de oogschaduw in de arcadeboog. Dit geldt ook voor de lippen. Breng rondom de lippen een lipliner aan. Kies hiervoor de kleur die iets donkerder is dan de lipstick die daarna wordt gebruikt. Na het aanbrengen van de lipstick, kun je deze nog een lichte glans geven door er een passende lipgloss overheen aan te brengen. De lipliner heeft de lippen gedefinieerd, de lipstick geeft de kleur en de lipgloss zorgt voor de mooi glow.

Sprankelende dagen
Ik wil de lezers bedanken voor de reacties die ik regelmatig ontvang naar aanleiding van mijn columns. Ik hoop jullie ook komend jaar weer leuke gebeurtenissen en weetjes uit mijn bedrijf te mogen vertellen.

Daarnaast wens ik iedereen, natuurlijk ook namens mijn collega’s, hele fijne en liefdevolle dagen en al het goeds voor 2023!