Rode huid

Kom lekker verder, ik doe de deur open en laat mijn cliënt binnen. Buiten is het guur weer. Het regent en de wind is fris. Niet het beste weer voor de huid en zeker niet voor een huid die gevoelig is voor weersinvloeden. Ik pak de jas aan en loop samen met mijn cliënt naar de ruimte waar wij huidmetingen doen. We gaan eerst even rustig zitten, want een goede huidmeting kun alleen doen, als je dit op de juiste manier doet.

Voorgesprek

Voordat ik de huid ga meten, neem ik een aantal vragen door. Het is voor mij belangrijk om te weten waar ik allemaal rekening mee moet houden. Medicijnen, (werk)klimaat, voeding, hormonen enz. Bepaalde medicijnen kunnen namelijk de huid droger maken. De huid kan dan bijvoorbeeld toch grovere poriën hebben, maar de huid is verder dof en laat weinig talg zien. De huid lijkt dus droog is, maar is juist droog geworden door de medicijnen. Hetzelfde geldt voor (werk)klimaat, hormonen en voeding. Ook dit heeft allemaal invloed op de huidconditie.

Met de huidcomputer meet ik onder andere de talg van de huid. Door middel van een speciale talgcassette leest de computer af hoeveel talg erop de huid aanwezig is. Hoe minder talg, hoe droger de huid is. Door de foto’s die ik met de huidcamera maak, ‘leest’ de computer de aantal poriën van de huid. Hoe fijner de poriën, hoe minder talg de huid heeft.

Voeding

In onze branche houden we er al heel lang rekening mee en gelukkig wordt er steeds bekend gemaakt over het effect van voeding en huid. Het functioneren van de darmen heeft dan ook direct effect op de huid. Bij een droge huid, adviseren we dan ook altijd extra om gezonde vetten te eten, Hierbij kun je denken aan vette vis, maar ook aan bijvoorbeeld rauwe walnoten. Ook het drinken van goed collageen draagt bij aan de verbetering van de huid. Collageen type 1 is namelijk erg goed voor de darmen en een collageendrank gemaakt van viscollageen, heeft daardoor een goed effect op de huid. Helaas zijn er ook een heleboel niet werkende collageendrankjes op de markt, omdat deze niet met de juiste ingrediënten gemaakt zijn, of niet de juiste opnamevorm hebben.

Advies

Na afloop van de metingen heb ik deze mevrouw geadviseerd om te starten met de collageen Elixir. Een wetenschappelijk en gepatenteerd product, waarvan wij inmiddels al heel veel mooie resultaten hebben gezien. Een milde reiniging en een verzorgende dagcrème die voldoende bescherming biedt, is alles waar ze thuis mee gaat starten. Over een maand zien we elkaar weer en gaan we opnieuw de metingen doen. Even rustig opbouwen, vaak is dat het beste voor een huid die veel roodheid en droogte heeft.

Périne Heerooms
Eigenaresse en huidspecialist van
Périne; Next level in Beauty; Treatment Programs | Training | Coaching