Dat de puberteit veel invloed heeft op de ontwikkeling van een persoon is wel bekend, maar hoe zit dat nu met de huid en….is daar iets mee te doen?

Hormonen spelen in de puberteitsfase een grote rol. Naast een aantal zichtbare lichamelijke ontwikkelingen , is het ook bewezen dat “het brein” van een puber continu in beweging is. Ook de huid reageert op deze hormonale veranderingen die tevens een belangrijke rol spelen bij het ontstaan van acne. Kort samengevat zijn het met name de androgenen hormonen (mannelijk hormoon) die invloed hebben op de talgproductie van de huid. Door de toename van de hoeveelheid androgenen hormonen in de puberteit, worden de talgklieren in het gezicht, op de schouders, rug en borst groter en produceren daardoor meer talg. Dit alles kan leiden tot het krijgen van acne.
Naast de androgenen hormonen blijken de hormonen progesteron (progesteron is een vrouwelijk hormoon met androgene eigenschappen) en het hypofysair groeihormoon ook in relatie met acne te staan.
Tevens zijn er bepaalde omstandigheden waardoor acne kan verergeren, waaronder de hygiëne, bepaalde stoffen op de huid en medicijnen.
Om een compleet beeld te krijgen van de mogelijke oorza(a)k(en) van acne, is een goed intake gesprek dan ook belangrijk. Pas daarna is het mogelijk om een zo optimaal mogelijk behandelplan voor de betreffende persoon te maken.

Behandelingen

Er zijn verschillende soorten Acne behandeling en/of Acne therapie. die een positief effect hebben op een acne huid.
Gelukkig kunnen onze gediplomeerde Acne specialiste, meestal veel voor een acne huid betekenen. Soms alleen met behandelingen en ondersteunende producten, soms in combinatie met een arts, dermatoloog en/of diëtiste.
Het hoofddoel in deze is met name het reinigen van de huid, ledigen ofwel het verwijderen van comedonen, pustels en talgcysten en reguleren van de talgklierfunctie. Na het intakegesprek maakt de specialiste een behandelplan. Hierin wordt beschreven waar de acne zich bevindt, de acne soort, welke voorbehandeling, dieptereiniging, masker/pakking en nabehandeling er wordt gedaan. Tevens worden de adviezen voor de dagelijkse verzorging van de huid besproken.

Komt u voor de eerste keer in de salon, dan wordt er altijd gestart met een kennismaking / intake gesprek. Aan de hand van uw wensen, diverse vragen en de ondersteuning van het Mulit Analysis Center wordt vervolgens door één van de schoonheidsspecialisten een gedegen advies gegeven en/of een effectieve behandeling afgesproken. De kosten voor het intake gesprek bedragen 25,00. Deze wordt echter met uw eerste behandeling weer verrekend. Interesse? Bel of mail voor het maken van een afspraak.

Acne

Doordat Instituut Périne uit Mijdrecht aangesloten is bij de brancheorganisatie ANBOS en een geregistreerd specialisatie acne heeft, kunnen de acne behandelingen vallen onder uw verzekering acne vergoeding* .

*Raadpleeg uw polisvoorwaarden welke acne vergoeding u kunt krijgen.

Voor de jeugd t/m 18 jaar (dinsdag t/m vrijdag tot 17.00 uur) is er een speciale jeugdbehandeling vanaf € 62,50 i.p.v. € 69,50