Vraag en aanbod volgen elkaar continu op. Maar wil je als specialist daar altijd in meegaan? Zijn de nieuwste ontwikkelingen echt innovatief of is het een vervanging van iets dat eerder weinig succes had? Als specialist in huidverbetering volg ik de ontwikkelingen in onze branche op de voet. Vakbladen, congressen en vakbeurzen, het is allemaal nodig om bij te blijven. De vraag naar een strakker lichaams- of gezichtshuid is er al heel lang. Ook op dit gebied gaat de ontwikkeling verder. Een alom geprezen techniek is Radio Frequentie (RF), die zeker in combi met de nieuwste  technieken, prachtige cosmetische resultaten oplevert.

Radiofrequentie
Radiofrequentie wordt al vele jaren toegepast in de medische wereld en sinds enkele jaren ook intensief in de cosmeticabranche. Door de elektromagnetische golven ontstaat er warmte in het te behandelde gebied. Deze warmte zorgt voor een toename van activiteit in de cellen (energie), waardoor belangrijke biologische effecten in het weefsel gestimuleerd worden. Belangrijk om te weten is dat deze golven horen in het gebied van niet-ioniserende straling, dwz dat er geen onomkeerbare veranderingen plaatsvinden. Het resultaat is o.a. een verbetering van de huidconditie, aanmaak van bindweefsel en verstrakking van de huid. Radiofrequentie is toepasbaar voor zowel lichaam als gezicht.

Combinaties
Radiofrequentie is een methode die goed te combineren is met andere intensieve behandelingen, zoals lichttherapie en Ultra Sound. Bij lichttherapie wordt er gebruik gemaakt van kleuren. Elke kleur heeft zijn specifieke frequentie en daardoor effect op de huid. Rood werkt bijvoorbeeld stimulerend op de productie van collageen (verstrakking van gezichts- en lichaamshuid), geel werkt ontgiftend (tegen cellulite) en blauw verminderd ontstekingen (acne). Ultra-Sound werkt effectief bij de behandeling van vetweefsel en cellulite. De Ultra-Soundgeluidsgolven zijn mechanische trillingen die direct energie zenden naar het aandachtsgebied. Hier reageren de vetcellen op. Door tijdens de behandeling een combinatie van de verschillende technieken te gebruiken, versterken deze elkaar en is het resultaat effectiever en langduriger.

Ondersteuning en geduld
Om een strakkere huid te krijgen is geduld nodig. Net zoals het verslappen geleidelijk aan gaat, gaat het verstrakken ook op deze manier. De huid moet de kans krijgen om weer aan “ de slag” te gaan. Om het effect van een Radiofrequentie behandeling te kunnen waarnemen, moet je ongeveer twee maanden uitstrekken. Uiteraard is dit na meerdere behandelingen (gezicht +/- 8 en lichaam +/- 10) en de juiste ondersteuning en adviezen voor thuis.