Je hoort er veel mensen over praten en ook wij krijgen regelmatig de vraag; mijn bovenoogleden verslappen, is daar iets aan te doen?

Zowel bij mannen als bij vrouwen zie je vanaf een jaar of 35 de oogleden langzaam zakken. Een natuurlijk proces, waarop zich niets ergs aan is. Gaan de oogleden echter meer zakken dan gewenst, dan kan dit voor de betreffende persoon wel vervelend zijn. De ogen voelen zwaarder aan door de druk van de oogleden op de oogbol, de uitstraling ziet er vermoeider uit en bij vrouwen wordt het ook lastiger om de oogmake-up mooi aan te brengen. Tegen een goede ooglidcorrectie/ operatie kan geen enkel cosmetisch behandeling op. Echter is het wel mogelijk om deze chirurgische ingreep zo lang mogelijk uit te stellen.

Eén van de mogelijkheden is een behandeling met de koude ofwel Softlaser. Deze liftende, verstevigende en drainerende methode helpt onder andere bij de lifting van de oogleden en het verstevigen van de huid. Daarnaast geeft deze behandeling ook mooie resultaten bij de behandeling van vochtwallen onder de ogen en versteviging van het gezicht en verstrakking van de oogcontouren.

De zogenoemde ‘Niet Invasieve Laser-technologie’, of koude laser, kan ook worden bij voor- en nabehandeling van cosmetische ingrepen. De behandeling is voor de meeste mensen geschikt en geeft al na de eerste behandeling een zichtbaar effect. Een mooie behandeling dus, indien er bijvoorbeeld een feestje is. Veel mensen zijn bekend met de Laser in het gebruik van ontharen en het coaguleren en verminderen van bijvoorbeeld pigmentvlekjes, rode vlekjes en (acne)littekens. De werking van de Softlaser komt echter op een geheel andere wijze tot stand. De koude ofwel Softlaser gebruikt zuiver licht met één specifieke golflengte (laser) om cellen te stimuleren. Huidcellen kunnen licht gedeeltelijk absorberen. Van dit specifieke licht neemt de huidcel zodanig veel op dat de stofwisseling wordt beïnvloed. Het gevolg: een verhoogde activiteit van de cel. Revitalisatie dus.

Door de behandeling meerdere keren te herhalen, herstelt het metabolisme (= stofwisseling) van de cel zich en als gevolg daarvan wordt de huid voor langere tijd gerevitaliseerd. Voor langdurige resultaten wordt dan ook in kuurvorm gewerkt. Het voordeel van een behandeling met de Softlaser is onder andere dat er direct een zichtbaar effect waarneembaar is, zonder operatie, de behandelingen licht ontspannend aanvoelen, geheel pijnloos is en geschikt is voor alle huidtypen en huidskleuren. Qua leeftijd is rond 60 a 65 jaar meestal het maximum, om een gewenst effect te kunnen behalen. Dit heeft met name te maken met de lichamelijke gezondheid en de huidconditie van de persoon. Er wordt om deze reden dan ook eerst een enkele behandeling gedaan. Tijdens deze behandeling wordt een speciaal programma gebruikt, waardoor de specialist en de cliënt een beeld krijgen van het effect na meerdere behandelingen.