De huid verstevigen van binnenuit, kan dat eigenlijk wel? Het is een vraag die ons regelmatig wordt gesteld. In de ruim 30 jaar dat ik als huidspecialist werk, is er uiteraard veel veranderd. Niet alleen in de vorm van behandelingen en producten, maar ook door de toevoeging van ‘voeding van binnenuit’ kunnen er betere en mooiere resultaten worden bereikt.

Collageen
Collageen is het meest voorkomende eiwit van het lichaam. Maar liefst 30% van ons lichaam bestaat hieruit. Collageen is een eiwit dat voor een belangrijk deel het bindweefsel vormt, waardoor het o.a. zorgt voor de stevigheid. Er zijn meer dan 28 typen collageen, waarvan type 1 tot en met 4 de belangrijkste zijn.

Collageen Type 1 komt verreweg, zo’n 90%, het meeste voor in ons lichaam. Dit type collageen zorgt o.a. voor de elasticiteit en soepelheid van het bindweefsel, maar heeft ook een lijmende functie. Ook wordt dit type Collageen teruggevonden in bijvoorbeeld littekenweefsel. Het zorgt voor enige elasticiteit van het nieuwe weefsel, maar biedt ook ondersteuning bij de wondgenezing. Ook botten, pezen, kraakbeen en tanden bestaan grotendeels uit collageen. Vanaf ongeveer de leeftijd van 25 jaar neemt de aanmaak van de lichaamseigen collageenproductie af. De meest zichtbare afname zie je meestal aan de huid. Deze wordt minder elastisch, waardoor het verslapt, rimpels steeds zichtbaarder worden en de teint van de huid doffer.

Voeding van binnenuit
Gezonde en uitgebalanceerde voeding is niet alleen goed voor de spijsvertering, maar ook om te korten aan te vullen die het lichaam en/of de huid nodig heeft. Voeding waar collageen inzit, w.o. vis, paprika, bessen en bladgroenten, helpen en stimuleren het lichaam om meer collageen aan te maken. Daarnaast is het extra toevoegen van collageen Type 1 goed om het lichaam nog extra te ondersteunen en huidveroudering zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Hier kun je het beste collageen type 1 die een goede kwaliteit heeft  innemen. Vis (uit Scandinavische landen), komt het meest overeen met het menselijk collageen. Hoe zuiverder het product hoe beter de resultaten.

Optimale werking
In onze salon werken wij al heel lang met verschillende nutriceuticals die een positief effect hebben op de aanmaak van collageen en die de kwaliteit van het collageen optimaal beïnvloeden. Maar niets is in mijn ogen zaligmakend en daarom blijf ik altijd opzoek naar aanvullingen en verbeteringen die onze huidverbeterende behandelingen ondersteunen en/of een goed product voor thuisgebruik is.
Recent ben ik in contact gekomen met een bijzonder collageen product. Een collageen type 1 drankje zonder toevoegingen en met een gepatenteerde nutri-technologie. Deze nutri-technologie zorgt ervoor dat het product vrijwel niet in de maag wordt afgebroken, maar volledig door de darmen wordt opgenomen. Een positief effect op de darmwand is dan, naast de versteviging van huid, haar en nagels de vermindering van rimpels, het effect. Daarnaast bevat het maar liefst 5 gram marine collageenpeptide en verder o.a. vitamine C, aloë Vera, zink, biotine en is het rijk aan aminozuren. Collageen Elixir is soja en glutenvrij en bevat geen toegevoegde suikers. Omdat het zo zuiver is, is de enige contra-indicatie een visallergie. Een mooi, onderscheidend en bijzonder product dus, voor vrijwel iedereen geschikt, dat ook zonder  behandelingen hele mooie resultaten geeft.

Heb je interesse en wil je meer info?
Neem dan contact met ons op en wij adviseren je graag. Omdat wij getraind worden door Isagenix Nederland/België en met Collageen Elixir werken, ontvang je via ons standaard een vaste klantenkorting van 15%.