Voeding en huid. Back to beauty!

Er wordt telkens meer bekend over de synergie tussen gezonde voeding, je prettig voelen en er stralend uitzien. Als specialist in huidverzorging en huidverbetering ben ik daar heel blij mee. Al vele jaren werken wij in mijn praktijk vanuit deze visie en maken wij dit tijdens het adviesgesprek met onze cliënten altijd bespreekbaar. Als men er behoefte aan heeft, verwijzen we mensen door naar verschillende specialistes op het gebied van voeding en beweging. Zelf zijn wij gespecialiseerd in de voeding voor de huid van binnenuit, de zogenoemde Nutriceuticals (supplementen) en wat deze doen in relatie tot de huid.

Op maandagavond 2 november organiseer ik samen met Mart Gillis, chef-kok en eigenaar van License To Live & De Culinaire Huiskamer Vinkeveen en Petra Taal van Petra’s Praktijk uit Mijdrecht, een inspiratieavond over voeding met betrekking tot de huid; Back to Beauty. Ik zal deze avond toelichting geven over voeding van binnenuit; de Nutriceuticals en over voeding van de huid van buitenaf. Is dat mogelijk en zo ja, hoe dan?

Petra Taal, is gespecialiseerd in gezonde voeding en beweging vanuit een holistische visie. Gezonde voeding kan ervoor zorgen dat je weer gaat bruisen van energie. Dat je lekker in je vel zit. Maar wat is ‘Gezonde Voeding?’. En op welke manier kan je met gezonde voeding invloed uitoefenen op hoe jij je voelt? Op deze avond vertelt zij onder andere over; gezonde voeding en energie, wat is gezonde voeding, geeft zij voorbeelden van wat ongezonde voeding kan veroorzaken gericht op de darm en dan m.n. de huidproblemen en hoe je dit aan kunt pakken. Gezonde voeding, afgestemd op jou, geeft je lichaam wat het nodig heeft. Hierdoor heb je minder of zelfs geen last meer van darmproblemen zoals opgeblazen gevoel, maar ook bij acné, eczeem, haaruitval of afbrekende nagels draagt het eten van gezonde voeding een heel stuk bij aan de verbetering ervan.

Mart Gilles is deze avond de gastheer. In de sfeervolle entourage van zijn bedrijf, vertelt hij, tussen de presentaties van Petra en mij door, op zijn eigen luchtige manier hoe de tips kunnen worden toegepast in de eigen keuken en laat hij enkele heerlijke gerechtjes proeven. Puur, eerlijk en back to base, is hetgeen waar Mart voor staat. De juiste verhoudingen, daar draait het mede om. Hij gaat tijdens deze avond dan ook dieper in op bereidingen, de vergeten groenten en wat de juiste verhoudingen en hoeveelheden zijn. Het leuke is dat hij ook gerechtjes laat proeven.