Omdat schoonheid deels van binnenuit komt is de juiste voeding van groot belang voor de huid. Door gezonde voeding en (indien nodig) aangevuld met de juiste supplementen, ondersteunt u het antioxidant systeem. Zij helpen de huidconditie te verbeteren en hebben een positieve invloed op de lichamelijke gesteldheid in het algemeen.

In veel groentes en fruit zitten van nature veel anti-oxidanten, vitamines en  mineralen, echter zijn we daar niet altijd van bewust. Het is echter vooral een way of living, het hoeft niet per definitie moeilijk te zijn of veel tijd te kosten om op de juiste manier met het lichaam en voeding om te gaan.

Terug naar de basis dat is al heel goed. Denk daarbij ook aan de “vergeten” groenten zoals knolselderij, rode bieten, venkel, postelein,  schorseneren, spitskool dus boeren groenten. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn om goed te eten.

Smooties zijn momenteel “hot”. Het voordeel van smooties is dat u zelf kunt bepalen wat u lekker vindt en het relatief makkelijk te maken is. Een fruitshake of een groenten-shake met bijvoorbeeld spinazie, rode biet & mango of boeren yoghurt met bosvruchten bevatten een hoge dosering anti-oxidanten. Let echter wel op de natuurlijke suikers dat in fruit zit, hierdoor stijgt de glucose spiegel in het bloed. Een combi van fruit met groente is daarom (zeker in de ochtend) aan te raden. Mijn tip is om hierover advies te vragen bij mensen die gespecialiseerd zijn in voeding.

Waarom belangrijk?

Het menselijk lichaam is te vergelijken met een chemische fabriek. Maar een chemische fabriek heeft één probleempje: afvalstoffen. De huid is het grootste uitscheidingsorgaan van de mens.

Bij bijvoorbeeld de verbranding van vet en glucose komen veel afvalstoffen vrij, de zogeheten vrije radicalen. Vrije radicalen zijn bijzonder agressief, ze willen graag een binding aangaan met andere stoffen in de buurt, bijv. de wanden van de cellen of nog erger: de DNA strengen. Zo ontstaat schade aan de celwanden of aan het DNA, wat direct van invloed is op de snelheid van het verouderingsproces.

Wetenschappelijk onderzoek heeft de laatste 20 jaar aangetoond dat de oorzaak van veroudering en veel ziektes ontstaan, door schade die door vrije radicalen wordt veroorzaakt. Gelukkig beschikt het lichaam over diverse mechanismen om de verschillende soorten vrije radicalen te neutraliseren en af te voeren: het antioxidant systeem.

Met de juiste voeding en indien nodig de juiste supplementen ondersteunt u het antioxidant systeem en helpen deze de huidconditie te verbeteren en hebben zij een positieve invloed op de lichamelijke gesteldheid in het algemeen. Kortom, gezonde voeding en een stralende huid horen bij elkaar.